Kesä ja alkanut syksy ovat olleet jälleen vauhdikasta aikaa Suomen Mentoreilla, täynnä intoa ja inspiroivia kohtaamisia. Mentorointitoiminnassamme ympäri Suomen on tällä hetkellä mukana 385 mentori-aktoriparia, ja nyt jo loppupuolellaan olevassa Tehdään töitä 2018 -harjoitteluohjelmassa oli mukana 20 yritystä sekä 110 harjoittelijaa. Vauhti ei osoita hiipumistaan, vaan seuraava mentoriohjelmamme alkaa lokakuun lopussa ja Tehdään töitä 2019 -ohjelma ensi vuoden alkupuolella. Samalla työn ja sen vaatimusten muuttuessa digitalisoituvassa maailmassa, on nuorten tukeminen työelämänsä alkuun ajankohtaisempaa kuin koskaan.

Pääkaupunkiseudun mentoriohjelman haku on saatu päätökseen

Kesän merkittävin projekti Suomen Mentoreilla on ollut tulevan pääkaupunkiseudun mentoriohjelman käynnistäminen. Ohjelmaan haettiin aktoreita ja mentoreita loppukesän sekä alkusyksyn ajan. Vastaanotimme paljon todella loistavia hakemuksia, ja toimistolla ahkeroikin vielä tulevan viikon ajan yhdistelytiimi yhdistämässä loppusyksystä alkavan ohjelman pareja. Valtavan suuri kiitos vielä kaikille hakijoille!

Kesällä julkaisemamme tutkimus kertoo, että mentoriohjelmaamme ollaan tyytyväisiä, muun muassa yli 80% mukana olleista aktoreista kertoo mentoroinnin auttaneen heitä tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kasvattaneen heidän itseluottamustaan. Tutkimus myös paljastaa mentoroinnin olevan kaksisuuntaista: jopa 74% mentoreista kertoo tulleensa käänteisesti mentoroiduksi ohjelman aikana. Näiden tulosten valossa onkin ilo kasvattaa ja kehittää mentorointitoimintaa eteenpäin. Lue tarkemmat tutkimustulokset mentorointiohjelmastamme täältä.

Työn tulevaisuus esillä Suomen Mentorien tapahtumissa

Työelämän tulevaisuus ja työssä jaksaminen ovat olleet teemoina erittäin pinnalla Suomen Mentorien toiminnassa kuluneen kesän ja alkusyksyn ajan. Elokuun lopulla mentoriohjelmamme mentorit ja aktorit pääsivät viettämään erityisen inspiroivan illan Microsoftin vieraina. Illan ohjelmassa oli, yhteisen tutustumisen ja kuulumisien vaihdon lisäksi, todella mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskustelua työn tulevaisuudesta digitalisoituvassa maailmassa. Työn muutoksesta ja työntekijän uudesta roolista tuli paikallaolijoille puhumaan LähiTapiolan tietohallintojohtaja Mikko Vastela. Vastela korosti mielenkiintoisessa puheenvuorossaan empatian ja ihmisten kohtaamisen olevan ihmiselle ainutlaatuinen erityistaito digitalisoituvassa maailmassa.

Tulevaisuuden työelämää pohdittiin myös Tehdään töitä -harjoittelijoiden vuoden kolmannessa urasparrauksessa Keskolla. Ohjelman urasparrausten tarkoituksena on antaa harjoittelijoille konkreettisia työkaluja työelämää varten. Tilaisuudet on suunniteltu yhteistyössä kampanjan yritysten kanssa, sillä haluamme yhdessä luoda nuorille kestävämpää ja parempaa työelämää. Digitalisaation vaikutuksesta työelämässä vaadittavat taidot, sekä työnantajan ja työntekijän välinen suhde, muuttuu. Urasparrauksessa harjoittelijat pääsivätkin pohtimaan sitä, mitä taitoja vaaditaan tulevaisuuden työelämän työkalupakkiin. Esiin nousivat teemat kuten itsensä johtaminen, vuorovaikutustaidot sekä jatkuva uuden oppiminen.

Upeaa ja energistä starttia syksyyn, ja valtaisat kiitokset kaikille toiminnassamme mukana oleville!