Haluaisitko oman mentorin?

Oletko vasta valmistunut tai pian valmistumassa korkeakoulusta? Etsitkö työpaikkaa tai oletko urasi alkumetreillä? Voisiko kokeneen ammattilaisen tuesta olla sinulle hyötyä siirtymässä opinnoista työelämään?

Suomen Mentoreiden ohjelmassa saat rinnallesi työelämää jo nähneen mentorin, joka on ovat valmis jakamaan omia kokemuksiaan ja tukemaan sinua uudessa elämänvaiheessa. Mentori sekä haastaa että kannustaa ja auttaa sinua löytämään oman paikkasi työelämässä.

Ohjelmamme ovat maksuttomia ja mentorimme vapaaehtoisia työelämän konkareita.

Aktori määrittää mentorinsa tuella mentorointimatkan alussa tavoitteen, jonka hän haluaa saavuttaa ohjelman aikana. Se voi olla vaikkapa työpaikan löytäminen tai omien arvojen näköisen elämän rakentaminen. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa voidaan keskustella esimerkiksi oman osaamisen tunnistamisesta, työnhausta, hyvinvoinnista tai tulevaisuuden suunnasta. Jos etsit tällä hetkellä työpaikkaa, voi mentorin kanssa käydä läpi myös työnhakuasiakirjoja.

Suomen mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksien sekä materiaalipankin kautta. Ohjelman ydin on kuitenkin aktorin ja mentorin ainutlaatuinen yhteistyösuhde.

Hakuaika vuoden 2022-2023 mentorointiohjelmaan on nyt päättynyt.

Vuoden 2022-2023 ohjelma:

  • Valtakunnallinen mentorointiohjelma (hybriditoteutus)
    Haku on nyt päättynyt!

Hae mentoria, jos…

  1. Opiskelet korkeakoulussa tai
  2. Olet valmistunut korkeakoulusta
  3. Olet työnhaussa tai juuri siirtynyt työelämään
  4. Olet korkeintaan 35-vuotias
Suuren hakijamäärän vuoksi tarjoamme mentorin ensisijaisesti hakijoille, jotka täyttävät hakukriteerimme. Aktorina sinun tulee olla myös valmis sitoutumaan mentorointiprosessiin ja mentorointitapaamisiin. Aktiivinen toimijuus sekä motivaatio oman ajattelun ja toiminnan kehittämisessä ovat avaintekijöitä mentoroinnin onnistumiselle.

Ihanaa, että olet kiinnostunut mentorointiohjelmastamme! Seuraava ohjelmamme aukeaa syyskuussa 2023.

Näin prosessi etenee

1. Tutustu eettisiin ohjeisiimme

Tutustu ensimmäiseksi tapoihimme toimia. Edellytämme, että kaikki toiminnassamme mukana olevat noudattavat eettisiä ohjeitamme.

2. Täytä hakulomake

Täytä hakulomake hakuajan puitteissa huolellisesti, jotta saamme tarvittavat tiedot mentorointiparien muodostamista varten.

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset hakuajan päätyttyä. Parien muodostamiseen kuluu noin kuukausi. Syksyn 2022 ohjelman hakijoihin ollaan yhteydessä lokakuun aikana sähköpostitse.

4. Ohjelma alkaa

Mikäli sinut valitaan mukaan, saat meiltä ohjelman alussa mentorisi yhteystiedot sekä kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen. Ensimmäinen yhteydenotto mentoriin on aina aktorin vastuulla. Sitten ikimuistoinen matka voi alkaa!