Haluatko mentorin tukemaan työnhakuasi?

Oletko valmistunut tai juuri valmistumassa korkeakoulusta? Etsitkö työpaikkaa tai oletko urasi alkumetreillä? Voisiko kokeneen ammattilaisen neuvoista olla sinulle hyötyä työnhaussa ja vaikkapa omien vahvuuksien tunnistamisessa?

Suomen Mentorit tarjoaa korkeakoulutetuille nuorille huippuosaavia, kokeneita ja innostuneita työelämän konkareita, jotka ovat valmiita jakamaan kokemuksiaan ja asiantuntemustaan. Suomen Mentoreista löydät itsellesi täysin maksutta henkilökohtaisen mentorin, joka kannustaa ja auttaa sinua löytämään oman paikkasi työelämästä.

Vuoden 2021-2022 mentorointiohjelmat kestävät syksystä alkukesään. Tuona aikana aktori ja mentori tapaavat 6-10 kertaa. Aktori määrittää mentorisuhteen alussa tavoitteen, jonka hän haluaa saavuttaa ohjelman aikana. Se voi olla esimerkiksi työpaikan löytäminen tai oman suunnan kirkastaminen. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi työnhausta, omista vahvuuksista sekä käydään läpi työnhakuasiakirjoja. Suomen Mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutustilaisuuksien, erilaisten mentoroinnissa käytettävien työkalujen ja yhteisten tapaamisten muodossa.

Hakuaika syksyn 2021 mentorointiohjelmiin on päättynyt.

Haut 2021

  1. Valtakunnallinen mentorointiohjelma (etätoteutus)
    Haku syksyllä 2021 käynnistyvään ohjelmaan on päättynyt.
  2. Helsingin työllisyyspalveluiden mentorointiohjelma
    Haku syksyllä 2021 käynnistyvään ohjelmaan on päättynyt.

Hae mentoria, jos…

  1. Opiskelet korkeakoulussa tai
  2. Olet valmistunut korkeakoulusta
  3. Olet työnhaussa tai juuri siirtynyt työelämään
  4. Olet korkeintaan 35-vuotias
Suuren hakijamäärän vuoksi tarjoamme mentorin ensisijaisesti hakijoille, jotka täyttävät hakukriteerimme. Aktorina sinun tulee olla myös valmis sitoutumaan mentorointiprosessiin ja mentorointitapaamisiin. Aktiivinen toimijuus sekä motivaatio oman ajattelun ja toiminnan kehittämisessä ovat avaintekijöitä mentoroinnin onnistumiselle.

Avaamme aktorien hakulomakkeen Suomen Mentoreiden seuraavien ohjelmahakujen alkaessa.

Seuraathan tiedotustamme etusivulla ja sosiaalisessa mediassa!

Näin prosessi etenee

1. Tutustu eettisiin ohjeisiimme

Tutustu ensimmäiseksi tapoihimme toimia. Mentoriohjelman tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea nuorta prosessin aikana. Jotta tavoitteemme toteutuu, edellytämme, että toiminnassamme mukana olevat noudattavat yhteisiä tapojamme toimia. 

2. Täytä hakulomake ja tutustu meihin

Täytä hakulomake hakuajan puitteissa huolellisesti ja kerro meille itsestäsi.

Tutustu toimintaamme ja jäsenyyteen, jotta saat kaiken hyödyn irti mentoroinnista.

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset yksitellen. Parien yhdistämiseen kuluu noin kuukausi, jonka aikana otamme sinuun yhteyttä  sähköpostitse. Syksyn 2021 ohjelmien hakijoihin ollaan yhteydessä lokakuun aikana.

4. Ohjelma alkaa

Saat meiltä ohjelman alussa kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen ja kattavat ohjeet mentorointia varten.
P.S. Huomioithan, että emme voi taata kaikille hakijoille paikkaa ohjelmassa!