Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen:
Tule mentoriksi!

Korkeakoulutetut nuoret valmistuvat tilanteeseen, jossa vain harva saa riittävästi tukea työnhakuun ja oman polun seuraamiseen. Työnhakutaidot, omien vahvuuksien tunnistaminen ja urasuunnittelu ovat taitoja, joita ei koulussa opeteta. Mitä neuvoja sinä olisit halunnut kuulla, kun olit oman urasi alussa? Haluaisitko auttaa korkeakoulutetun nuoren oman uran alkuun? Tule mentoriksi korkeakoulutetulle nuorelle!

Vuoden 2021-2022 mentorointiohjelmat kestävät syksystä alkukesään. Tuona aikana aktori ja mentori tapaavat 6-10 kertaa. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi työnhausta, omista vahvuuksista, urasuunnitelmista sekä käydään läpi työnhakuasiakirjoja. Mentoroinnin tavoitteet ja vuoden aikana läpikäytävät teemat perustuvat aktorin toiveisiin ja tarpeisiin mentorointisuhteelta. Suomen Mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutustilaisuuksien, erilaisten mentoroinnissa käytettävien työkalujen ja yhteisten tapaamisten muodossa.

Mentorien hakuaika syksyn 2021 mentorointiohjelmiin on päättynyt.

Ohjelmat 2021-2022

  1. Valtakunnallinen mentorointiohjelma (etätoteutus)
  2. Helsingin työllisyyspalveluiden mentorointiohjelma helsinkiläisille työttömille työnhakijoille

Avaamme mentoreiden ilmoittautumislomakkeet taas uusien ohjelmien käynnistyessä.

Hae mentoriksi, jos…

  1. Sinulla on korkeakoulututkinto ja usean vuoden työkokemus.
  2. Toimit asiantuntijana, esimiehenä tai johtajana – meille monipuoliset taustat ovat tervetulleita!
  3. Olet kiinnostunut nuorista, nuorten työllistymisestä ja työelämän kehittämisestä.
  4. Olet valmis sitoutumaan säännöllisiin mentorointitapaamisiin.

Aikaisempaa kokemusta mentoroinnista ei tarvita vaan saat ohjeet ja työkalut mentorointiin. Meille on tärkeintä, että olet aidosti kiinnostunut auttamaan nuorta ihmistä työelämän alkuun!

Mahtavaa, että mentorointi kiinnostaa!

Avaamme ilmoittautumislomakkeen uusille mentoreille uusien ohjelmiemme käynnistyessä. Seuraathan tiedotustamme etusivulla ja sosiaalisessa mediassa!

Hienoa, että haluat olla edelleen mukana tukemassa nuorten työllisyyttä!

Avaamme ilmoittautumislomakkeen vanhoille konkarimentoreillemme taas uusien ohjelmiemme käynnistyessä. Seuraathan tiedotustamme etusivulla ja sosiaalisessa mediassa!

Näin prosessi etenee

1. Tutustu eettisiin ohjeisiimme

Tutustu ensimmäiseksi tapoihimme toimia. Mentoriohjelman tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea nuorta prosessin aikana. Jotta tavoitteemme toteutuu, edellytämme, että toiminnassamme mukana olevat noudattavat yhteisiä tapojamme toimia. 

2.Täytä hakulomake


Haetko mentoriksi ensimmäistä kertaa, vai onko tietosi  jo  järjestelmässä?
Täytä  uuden tai jatkavan mentorin hakulomake hakuajan sisällä huolellisesti ja kerro meille itsestäsi.

Jättämällä hakemuksen mentoriksi, sitoudut vuoden mittaiseen mentoriohjelmaan.

 

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset yksitellen hakuajan päätyttyä. Parien yhdistämiseen kuluu 2-4 viikkoa, jonka aikana olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse.

4. Ohjelma alkaa

Mikäli sinut valitaan mentoriksi, saat meiltä ohjelman alussa kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen sekä kattavat ohjeet mentorointia varten.