Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen:
Tule mentoriksi!

Minkälaista tukea sinä olisit tarvinnut, kun olit oman työelämän polkusi alussa? Haluaisitko auttaa korkeakoulutetun nuoren oman uran ja valmistumisen jälkeisen elämän alkuun? Lähde mentoriksi ikimuistoiselle matkalle!

Vaikka korkeakoulusta vastavalmistuneiden työttömyys on tällä hetkellä ennätyksellisen matalalla (Akava Works 29.8.2022), on jokainen korkeakoulutettu työtön liikaa. Vastavalmistuneet nuoret tarvitsevat työelämään siirtyessään työnhaun lisäksi tukea myös esimerkiksi oman osaamisen tunnistamiseen, urasuunnitteluun, itsensä johtamiseen ja omien arvojen näköisen elämän rakentamiseen. Näitä taitoja ei korkeakoulussa juuri opeteta.

Mentorointiohjelmamme kestävät noin vuoden ja tuona aikana aktori ja mentori tapaavat yhdessä sopien 8-10 kertaa. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi aktorin tulevaisuuden tavoitteista ja haaveista, omasta osaamisesta, työnhausta, urasuunnitelmista ja siitä, millaista olisi juuri tämän aktorin näköinen elämä. Mentoroinnin tavoitteet ja ohjelman aikana läpikäytävät teemat perustuvat aktorin toiveisiin ja tarpeisiin.

Suomen Mentorit tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa yhteisten tilaisuuksien ja materiaalipankin kautta.

Mentoreiden aamukahvit

Toimintakaudella 2022-2023 järjestämme ohjelmiemme mentoreille verkostoitumis- ja koulutustilaisuuksia yhdessä Suomen Yrittäjien ja Yrityskummien mentorointiohjelmien kanssa – muutokset mahdollisia:

Ke 26.10.2022 klo 8.30-9.30: Mentoroinnin tavoitteen asettaminen (virtuaalinen)
Alustaja: mentori & yrityskummi Minna Ikäheimonen, Infobase Oy

Ke 30.11.2022 klo 8.30-9.30: Mentorointiin sitoutuminen (virtuaalinen)
Alustaja: yrityskummi Nina Law, VTT

Ke 25.1.2023 klo 15.00-17.00: Mentoroinnissa onnistuminen (live)
Paikka: Fennia, päärakennuksen auditorio (Kyllikinportti 2, 00240 Helsinki)

Ke 8.3.2023 klo 8.30-9.30: Omakohtaiset kokemukset mentoroinnin haasteista (virtuaalinen)
Alustaja: yrityskummi Päivi Heikinheimo,

Ke 19.4.2023 klo 8.30-9.30: Aktorin voimavarojen tunnistaminen jaksamisen edistäjänä (virtuaalinen)
Alustaja: mentori Katja Seppänen, OP Ryhmä

Kauden 2022-2023 mentorointiohjelma

  • Valtakunnallinen mentorointiohjelma (hybriditoteutus)

Haku ohjelmaan on päättynyt. Lue lisää käynnistyneestä ohjelmasta täältä.

Hae mentoriksi, jos…

  1. Sinulla on korkeakoulututkinto ja usean vuoden työkokemus.
  2. Toimit asiantuntijana, esihenkilönä tai johtajana – meille monipuoliset taustat ovat tervetulleita!
  3. Haluat aidosti auttaa ja sparrata nuorta osaajaa työllistymisessä ja uudessa elämänvaiheessa urapolun alussa.
  4. Haluat tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä ja oppia nuorilta osaajilta itsekin.
  5. Olet valmis sitoutumaan vuoden mittaiseen yhteistyöhön ja läsnäoloon säännöllisissä mentorointitapaamisissa.
  6. Olet valmis sitoutumaan eettisiin toimintatapoihimme.

Aikaisempaa kokemusta mentoroinnista ei tarvita, vaan autamme sinut ja aktorisi yhteisen matkanne alkuun. Meille on tärkeintä, että haluat auttaa nuorta ihmistä työelämän ensimetrien ja omalta tuntuvan elämän rakentamisessa!

Tervetuloa mukaan tukemaan koulutettuja nuoria työelämään!

Ohjelmiemme mentoreista on joka vuosi noin kolmannes täysin uusia vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea koulutettuja nuoria työllistymisessä ja oman urapolun rakentamisessa. Upeaa saada juuri sinut mukaan! Seuraava ohjelmamme alkaa syyskuussa 2023.

Hienoa, että haluat olla edelleen mukana tukemassa nuorten työllisyyttä ja oman näköisen elämän rakentamista!

Tänä vuonna keräämme kaikista mentoreista järjestelmäämme ajantasaiset tiedot, joten toivomme, että jaksat tällä kertaa täyttää hieman laajemman lomakkeen. Suuri kiitos! Seuraava ohjelmamme aukeaa syyskuussa 2023.

 

Näin prosessi etenee

1. Tutustu eettisiin ohjeisiimme

Tutustu ensimmäiseksi tapoihimme toimia. Mentorointiohjelman tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea nuorta osaajaa mentoroinnin alussa asetettavan tavoitteen saavuttamisessa eettisiä ohjeitamme noudattaen.

2. Täytä hakulomake

Täytä mentorin hakulomake hakuajan sisällä huolellisesti, jotta saamme tarvittavat tiedot sopivien mentorointiparien muodostamiseksi.
Huom! Tänä vuonna keräämme sekä uusilta että vanhoilta mentoreilta tiedot samalla lomakkeella, jotta saamme järjestelmäämme ajantasaiset tiedot.

Jättämällä hakemuksen mentoriksi, sitoudut vuoden mittaiseen ohjelmaan ja vähintään 8 tapaamiseen aktorisi kanssa.

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset hakuajan päätyttyä. Parien muodostamiseen kuluu noin kuukausi. Olemme syys-lokakuussa yhteydessä jokaiseen mentoriin sähköpostitse ja kerromme valintapäätösten ja prosessin etenemisestä.

4. Ohjelma alkaa

Mikäli sinut valitaan mentoriksi, saat meiltä aktorisi yhteystiedot, ohjeet yhteistyön aloittamiseen sekä kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen. Näin ikimuistoinen matka voi alkaa!