Mitä teemme?

Suomen Mentorit tarjoaa alle 36-vuotiaille korkeakoulutetuille osaajille tukea työelämään. Olemme yksi Suomen suurimmista mentorointiohjelmien tarjoajista ja toimimme valtakunnallisesti. Teemme konkreettisia tekoja korkeakoulutettujen osaajien työllistymisen eteen ja haluamme saada positiivisen tekemisen ja vaikuttamisen ilmapiirin leviämään Suomessa. Toimintamme päämuodot ovat mentorointiohjelma ja Tehdään Töitä -kampanja, jossa kumppaniorganisaatiomme tarjoavat vastavalmistuneille oman uran aloitustyöpaikkoja.

Aktiivisesta mentoriverkostostamme löytyy yli 1000 kokenutta mentoria, jotka työskentelevät suomalaisen työelämän eri sektoreilla monipuolisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Suomalaisen työelämän kehityksen kannalta tärkeä osaaminen ja kokemus siirtyy sukupolvelta toiselle, kun uran alussa olevat ja työelämän konkarit kohtaavat toisensa toimintamme kautta.

Tervetuloa mukaan uudistamaan työelämää!

Suomen Mentoreiden tarina

Suomen Mentorit ry on jatkoa tarinalle, joka alkoi vuonna 2012, kun johdon konsultti Raija Kemiläinen kertoi Helsingin Sanomien entiselle päätoimittajalle Reetta Meriläiselle ajatuksestaan: koulutettujen nuorten työuria pitäisi tukea ja vauhdittaa mentoroinnin avulla. Euroalueen talouskriisin syventyessä vastavalmistuneiden työttömyys oli todella korkealla tasolla, joten tarvittiin konkreettisia tekoja!

Reetta syttyi ajatukselle heti. Näin Raija ja Reetta perustivat Suomen Mentorit ry:n, joka tukee koulutettuja nuoria työelämään mentoroinnin ja trainee-kampanjoiden avulla. Perustajajäseniksi tulivat myös Jaana Haapala, Markku Haapasalmi, Sanna Aunesluoma ja Lasse Leponiemi.

Tänä päivänä jo 3600 nuorta on saanut kauttamme mentorin ja yli 550 nuorta trainee-paikan. Vuosien varrella toiminta on laajentunut valtakunnalliseksi.

Tutustu toimintaamme

Tee yhteistyötä kanssamme

Kumppaneille

Vastuuta kantamassa

Hallitus & Advisory Board

Tule mentoriksi tai aktoriksi

Mentorointiohjelma