Kirje mentorille ei ole työhakemus

Tarvitsen mentorin apua, koska selkeästi teen jotain väärin tai en tee tarpeeksi. Haluaisin ihan ulkopuolisen ihmisen ensi-reaktion hakemukseeni ja mielipiteen siihen, mitä voisin tehdä toisin. Suurin ongelmani omasta mielestäni on, ettei minulla ole mitään yhtä tiettyä superkykyä, jota korostaa tai tarjota työnantajille. Olen vain tavallinen hyvä tyyppi, ja ihan oikeasti hyvä työntekijä. Ikävä kyllä ”olen nopea oppimaan ja tulen toimeen kaikkien kanssa” ei kuulosta miltään hakemuksessa, vaikka se olisi kuinka totta. En pysty perustelemaan, miksi minä olisin yhtään sen parempi kuin joku toinen.

Asioita myös vaikeuttaa se, että kun kuukausikaupalla kirjoittaa itsestään ja yksin miettii päivät pitkät sitä, mitä elämältään haluaa, alkavat ajatukset  lopulta kiertää vain kehää. Varsinkin kun tämä loputon ajattelu ei näytä johtavan mihinkään. Haluan vain päästä töihin. Haluan saada urani käyntiin ja sitä kautta selvittää, missä minä oikeasti olen hyvä ja mitkä ovat todelliset vahvuuteeni. Haluan kasvaa ja oppia siksi ammattilaiseksi, jota kaikkialla haetaan, mutta mikä en vielä mitenkään voi olla.”

Yllä oleva ote on kirjeestäni mentorille vuodelta 2015. Olin vääntänyt työhakemuksia kuukausia, saanut pelkkiä kieltäviä vastauksissa, en yhtään haastattelua ja olin täysin uupunut koko touhuun. Koin, että ongelma oli hakemuksissani eikä homma siksi edennyt.

Kun sitten törmäsin sattumalta Suomen Mentoreihin, innostuin heti! Vihdoin joku taho, joka voisi auttaa minua. Klikkasin Hae mentoria, täytin tietoni ja kerroin lyhyesti miksi haen mentoria. Sitten sähköpostiin kilahti viesti, jossa pyydettiin lähettämään ”vapaamuotoinen hakemus mentoriohjelmaan” ja mieleni synkkeni. Hakemukset olivat ongelmani ydin, ja nyt minun pitäisi sellaisella vakuuttaa joku siitä, että ansaitsen apua. Pienen pohdinnan jälkeen päätin, että en aio yrittää kirjoittaa taas yhtä A4:sta siitä, kuinka olen täysin erinomainen ja virheetön yksilö. Sen sijaan pistin paperille sen missä tökki ja hiersi. Itseäni vähättelemättä, mutta rehellisesti kuvasin tilanteeni ja kappas vain, ihan tavallinen hyvä tyyppi  riitti!

Näin pääset vauhtiin!

Kirjeen kirjoittaminen voi myös monelle muulle olla hankala paikka. Nyt kun työhöni kuuluu parien yhdistäminen Suomen Mentoreilla tiedän, että kirje mentorille on yksi hakemusprosessin tärkeimpiä osia. Kirje auttaa meitä ymmärtämään aktorin tarpeita mentoroinnin suhteen ja yhdistämään toisilleen sopivat henkilöt. Jos kirjeessä ei tule ilmi, mikä aktorin sen hetkinen tilanne on tai millaiseen ongelmaan hän kaipaa apua, aiheuttaa se lähinnä ihmettelyä siitä miksi hän on hakenut mentoria.

Helpottaakseni kirjeen tarkoituksen ymmärrystä ja vähentääkseni siihen liittyvää tuskailua, olen kerännyt tähän tärkeimmät vinkit sen kirjoittamiseen. Alla olevat vinkit sekä vastaukset muihin kysymyksiin löytyvät myös usein kysytyistä kysymyksistä.

Vinkit kirjeen kirjoittamiseen

  1. Kirje mentorille ei ole sama kuin työhakemus. Nyt ei ole tarkoitus myydä itseään ylisanoin. Haluamme tutustua sinuun juuri sellaisena kuin olet. Nyt saa sanoa, että työnhaku ottaa päähän, tulevaisuus on usvassa ja pallo hukassa. Juuri näihin haasteisiin me tarjoamme apua. Tärkeintä on, että kirjeessäsi tulee esille millaisissa asioissa toivoisit mentorisi auttavan.
  2. Millainen tyyppi sinä olet? Kirjallisten hakemusten perusteella on mahdotonta täysin tietää, kuinka henkilökemiat lopulta toimivat, mutta mitä enemmän kerrot persoonastasi, harrastuksistasi ja mielenkiinon kohteista, sen parempi. Ne auttavat meitä hahmottamaan millainen tyyppi sinä olet ja kuka sinulle sopisi mentoriksi.
  3. Sinun ei tarvitse olla erinomainen tekstin tuottaja. Emme arvioi mentorin tarvettasi sen perusteella, kuinka lahjakas kirjoittaja olet.  Jos kirjoittaminen ei ole se oma juttu tai tyhjä sivu ahdistaa, voit käyttää hakemuksen liitteenä olevaa valmista kirjepohjaa. Kirjeesi lähetetään luettavaksi valitulle mentorille, jotta hän saa käsityksen siitä ketä on lähdössä mentoroimaan. Mieti siis mitä haluaisit sanoa tulevalle mentorillesi. Mitä haluaisit hänen sinusta tietävän heti kättelyssä.
  4. Sinun ongelmasi ei tarvitse olla ainutlaatuinen.  Suurimmalla osalla aktoreista työllistymiseen liittyvät haasteet ovat hyvin samanlaisia ja se on täysin ok. Nyt sinun ei tarvitse keksimällä keksiä, miten erottuisit joukosta tai miettiä mitä kaikki muut sanovat kirjeissään.
  5. Kaikki kirjeet luetaan aivan yhtä tarkasti ja ajatuksella, eikä niitä laiteta minkäänlaiseen paremmuus järjestykseen. Jokaista aktoria kohdellaan yksilönä ja jokainen, joka täyttää hakukriteerit on täysin samalla viivalla muiden kanssa saamassa mentorin. Kaikki ovat siis yhtä hyviä hakijoita!

Haku on käynnissä pääkaupunkiseudulla 26.11. asti ja Kuopiossa otetaan myös vielä aktori-hakemuksia vastaan!
Käy kurkkaamassa mitä aktorimme sanovat mentoriohjelmasta tai lue kokemuksista täältä. Kaikissa kysymyksissä voit myös olla suoraan yhteydessä meihin.

  • Heidi Honkamaa, aktori 2016
    Projektipäällikkö Suomen Mentorit ry
2017-11-22T11:14:07+00:00 20/11/2017|Yleinen|