Oletko valmistunut tai juuri valmistumassa korkeakoulusta? Etsitkö työpaikkaa tai oletko urasi alkumetreillä? Voisiko kokeneen ammattilaisen neuvoista olla sinulle hyötyä työnhaussa ja vaikkapa omien vahvuuksien tunnistamisessa? Hae mentoria – ilmoitamme tällä sivulla seuraavista hauista!

Suomen Mentorit tarjoaa korkeakoulutetuille nuorille huippuosaavia, kokeneita ja innostuneita työelämän konkareita, jotka ovat valmiita jakamaan kokemuksiaan ja asiantuntemustaan. Suomen Mentoreista löydät itsellesi täysin maksutta henkilökohtaisen mentorin, joka kannustaa ja auttaa sinua löytämään oman paikkasi työelämästä.

Mentoriohjelma on vuoden pituinen prosessi, jonka aikana mentori ja aktori tapaavat toisiaan vähintään 8 kertaa. Aktori määrittää mentorisuhteen alussa tavoitteen, jonka hän haluaa saavuttaa ohjelman aikana. Se voi olla esimerkiksi työpaikan löytäminen tai oman suunnan kirkastaminen. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi työnhausta, omista vahvuuksista sekä käydään läpi työnhakuasiakirjoja. Suomen Mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutustilaisuuksien, erilaisten mentoroinnissa käytettävien työkalujen ja yhteisten tapaamisten muodossa.

Haut 2020

Kevät 2020

Seuraavat haut mentoriohjelmiin käynnistyvät maaliskuussa 2020.

 1. Pääkaupunkiseutu
  Haku kevään ohjelmaan 2.-15.3.2020.
  Ohjelma käynnistyy huhtikuussa 2020.
 2. Jyväskylä
  Haku kevään ohjelmaan 2.-15.3.2020.
  Ohjelma käynnistyy huhtikuussa 2020.
 3. Kuopio
  Haku kevään ohjelmaan 2.-15.3.2020.
  Ohjelma käynnistyy huhtikuussa 2020.

Hae mentoria, jos…

 1. Olet valmistumassa puolen vuoden sisällä korkeakoulusta tai
 2. Olet valmistunut korkeakoulusta enintään kaksi vuotta sitten
 3. Olet työnhaussa tai juuri siirtynyt työelämään
 4. Olet korkeintaan 32-vuotias
Suuren hakijamäärän vuoksi pystymme tarjoamaan ensisijaisesti mentorin vain hakijoille, jotka täyttävät hakukriteerimme. Aktorina sinun tulee myös olla motivoitunut sitoutumaan mentorointiin ja ottamaan aktiivisesti yhteyttä mentoriisi.

Näin prosessi etenee

1. Täytä hakulomake

Hakulomake aukeaa tälle sivulle haun alkaessa.
Täytä se hakuajan sisällä huolellisesti ja kerro meille itsestäsi.

2. Vahvista tietosi

Saat ilmoittautumisesi jälkeen sähköpostin, jossa sinua pyydetään vielä vahvistamaan ilmoittautumisesi ohjelmaan, täydentämään hakutietojasi sekä sitoutumisesi eettisiin ohjeisiimme.
Vahvista ilmoittautumisesi, jotta hakemuksesi voidaan käsitellä.

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset yksitellen. Parien yhdistämiseen kuluu noin kuukausi, jonka jälkeen otamme sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

4. Ohjelma alkaa

Saat meiltä ohjelman alussa kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen ja kattavat ohjeet mentorointia varten.
P.S. Huomioithan, että emme voi taata kaikille hakijoille paikkaa ohjelmassa!