Suomen Mentoreiden toimistolla on käynyt viime viikkoina kuhina, kun olemme valmistelleet syksyn 2021 mentorointiohjelmien starttia. Mentoroinnille on juuri nyt huutava tarve, kun esimerkiksi Helsingin alueella alle 35-vuotiaiden korkeakoulutettujen työttömien osuus on kasvanut lähes kaksinkertaiseksi. Nyt kääritään hihat ja autetaan nuoret osaajat koronan keskeltä työelämään! Hae mukaan 6.-26.9.2021.

Ohjelma pähkinänkuoressa

Koska tämäkin mentorointivuosi käynnistetään pandemian jyllätessä, toteutamme vuoden 2021–2022 mentorointiohjelman valtakunnallisena etämentorointina. Tämä mahdollistaa sen, että sopivia mentoripareja päästään muodostamaan etäisyyksistä riippumatta. Yllättävissä kohtaamisissa on voimaa!

Mentorointiohjelma kestää tällä kertaa syksystä 2021 toukokuuhun 2022. Tänä aikana mentori ja aktori tapaavat toisiaan 6–10 kertaa. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa voidaan keskustella esimerkiksi työnhausta, aktorin osaamisesta, tulevaisuuden suunnitelmista tai vaikkapa itsensä johtamisesta ja hyvinvoinnista. Olennaisinta on, että tapaamiset rakentuvat aktorin tarpeiden ja tavoitteiden ympärille.

Suomen Mentorit tukena

Vaikka mentoroimme etänä, haluamme pitää ohjelmamme aktoreista ja mentoreista erityisen hyvää huolta. Olemmekin aikatauluttaneet ohjelmaan säännöllisiä kohtaamisen ja osaamisen kehittämisen paikkoja. Lisäksi jokaisen mentorin ja aktorin käytössä on laaja materiaalipankkimme. Koska elämässä sattuu ja tapahtuu, pidätämme oikeuden aikataulujen ja tapahtumasisältöjen muutoksiin.

Yhteiset tilaisuudet 2021–2022

 • 28.10.2021 Aloitustilaisuus
  • Yhteinen aloitustilaisuus aktoreille ja mentoreille
  • Mentoroinnin perusperiaatteet ja ohjelman kulku
 • 24.11.2021 Klinikka 1
  • Omien vahvuuksien tunnistaminen ja työnhakutaidot
 • 16.12.2021 Teonpaikka 2021
  • Suomen Mentoreiden vuotuinen juhlatilaisuus
 • 10.3.2022 Klinikka 2
  • Työelämäosaaminen, ammatti-identiteetti ja oma urapolku
 • 17.5.2022 Päätöstilaisuus  
  • Tulosten esittely, kokemusten jakaminen ja verkostoituminen

On todennäköistä, että järjestämme kaikki tilaisuudet virtuaalisena. Jokaisesta tapahtumasta tehdään tallenne ohjelmassa mukana olevien käyttöön.

Hae aktoriksi!

Oletko juuri valmistunut tai pian valmistumassa korkeakoulusta? Etsitkö työpaikkaa tai oletko työtaipaleesi alkumetreillä? Ahdistaako työelämään siirtyminen, kun etätyö on uusi normaali? Anna kokeneen ammattilaisen auttaa sinua työnhaussa ja omannäköisen elämän rakentamisessa!

Hae mentoriksi!

Työelämän konkari, haastamme sinut kantamaan kortesi kekoon, jotta nuoret osaajat saadaan tässä haastavassa pandemiatilanteessa työelämään. Mentorointia ja panostasi tarvitaan kipeästi! Jo yksi yhteinen tunti kuukaudessa voi saada ihmeitä aikaan.

Helsingin kaupungin mentorointiohjelma

Valtakunnallisen etämentorointiohjelman lisäksi käynnistämme myös räätälöidyn ohjelman Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa. Jos olet työtön työnhakija Helsingissä, voit selvittää mahdollisuutesi osallistua aktorina tähän ohjelmaan. Lue lisää täältä.

Kaikkien mentoreiden haku tapahtuu valtakunnallisen ohjelman kautta ja me Suomen Mentoreilla huolehdimme sopivien parien löytymisestä.

Tehdään tästä yhdessä upea mentorointivuosi!

Jäikö kysyttävää? Autan mielelläni!

Niina Pitkänen
projektipäällikkö
Suomen Mentorit ry
niina.pitkanen@suomenmentorit.fi