Tule mentoriksi

Tule mentoriksi 2018-06-02T14:25:11+00:00

Haluatko sinäkin mentoriksi?

Korkeakoulutetut nuoret valmistuvat tilanteeseen, jossa vain harva saa riittävästi tukea työllistymiseen ja rohkeutta oman polun seuraamiseen. Koulun ja työelämän välinen kuilu on liian suuri – liian moni jää valmistumisen kynnyksellä yksin. Mitä neuvoja sinä olisit halunnut kuulla jo silloin, kun olit oman urasi alussa? Haluaisitko auttaa korkeakoulutetun nuoren oman uran alkuun? Liity Suomen Mentoreihin ja lähde mentoriksi korkeakoulutetulle nuorelle! 

Oman paikan löytäminen työelämässä ei ole ihan yksinkertaista. Vaikka työelämä muuttuu nopeasti, tietyt asiat ovat ikuisia:  oman uran suunnittelu, vahvuuksien ja henkilökohtaisen polun tunnistaminen ovat tärkeitä työelämätaitoja – työmarkkinatilanteesta riippumatta. Me haluamme auttaa mentoroinnin keinoin. Sinä voit jakaa kokemustasi ja asiantuntemustasi vasta uraansa aloittelevalle nuorelle!

Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen. Sinä voit olla aktorillesi juuri se henkilö.  Tule mukaan mentoriksi!

Haut 2018

 1. Pääkaupunkiseutu, syksy 2018:
  Haemme mentoreita pääkaupunkiseudun mentoriohjelmaan, joka alkaa lokakuussa 2018. Haku mentoriksi on käynnissä 31.8.2018 asti.
 2. Lappeenranta, syksy 2018:
  Haemme mentoreita Lappeenrannan mentoriohjelmaan, joka alkaa syksyllä 2018. Ilmoitamme tällä sivulla erikseen, kun Lappeenrannan haku käynnistyy.

Täytä tämän sivun lopussa oleva lomake ja saat sähköpostiisi varsinaisen rekisteröitymislomakkeen sekä tarkemmat ohjeet.
Voit halutessasi täyttää hakulomakkeen jo nyt myös muiden paikkakuntien tulevia hakuja varten. Uudet mentori-aktori-parit muodostamme aina varsinaisten hakujen yhteydessä. Huomioithan, että emme voi taata kaikille hakijoille omaa aktoria, vaan muodostamme parit yhteensopivuuden perusteella.

Tällä hetkellä mentoriohjelmia on pääkaupunkiseudun lisäksi käynnissä Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa.

Hae mentoriksi jos

 1. Sinulla on korkeakoulututkinto ja usean vuoden työkokemus
 2. Toimit johtajana, esimiehenä tai asiantuntijana – meille monipuoliset taustat ja eri-ikäiset mentorit ovat tervetulleita!
 3. Olet kiinnostunut nuorista, nuorten työllistymisestä ja työelämän kehittämisestä
 4. Olet valmis sitoutumaan vuoden aikana vähintään kahdeksaan mentorointitapaamiseen
 5. Meille on tärkeintä, että olet aidosti kiinnostunut auttamaan nuorta ihmistä työelämän alkuun! Aikaisempaa kokemusta mentoroinnista ei tarvita, vaan saat meiltä ohjeet ja työkalut mentorointiin.

Näin prosessi etenee

1. Jätä yhteystietosi

Aloita täyttämällä alla oleva lomake. Saat sähköpostilla yksityiskohtaisemmat ohjeet ja linkit seuraaviin vaiheisiin.

2. Rekisteröidy mentoriksi

Sähköpostiisi tulleesta viestistä löydät linkin varsinaiseen hakulomakkeeseen. Täytä ja lähetä lomake hakuajan sisällä. Näiden tietojen avulla etsimme juuri sinulle mahdollisimman sopivan aktorin.

3. Käsittelemme hakemukset

Odota rauhassa, että ehdimme käsitellä kaikki hakemukset. Olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä. Parien yhdistämiseen menee muutama viikko hakuajan päätyttyä.

4. Mentorointi alkaa

Varsinainen vuoden mittainen mentorointiohjelma yhdessä aktorisi kanssa alkaa. Saat kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen.

Aloita täyttämällä tämä lomake!

Täytä alla olevaan lomakkeeseen yhteystietosi, niin saat sähköpostiisi varsinaisen rekisteröitymislomakkeen ja tarkemmat ohjeet.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jo ilmoittautua mentoriksi, voit myös olla suoraan yhteydessä meihin.

Haluan mentoriksi

  Voit hakea jo nyt mukaan lokakuussa 2018 alkavaan mentoriohjelmaan. Hakuaika aktoreille alkaa 10.9.

Jos olet jo toiminut mentorinamme ja haluat uudelle kierrokselle, klikkaa tästä:

Jatkan mentorina