Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen – tule mentoriksi!

Korkeakoulutetut nuoret valmistuvat tilanteeseen, jossa vain harva saa riittävästi tukea työnhakuun ja oman polun seuraamiseen. Työnhakutaidot, omien vahvuuksien tunnistaminen ja urasuunnittelu ovat taitoja, joita ei koulussa opeteta. Mitä neuvoja sinä olisit halunnut kuulla, kun olit oman urasi alussa? Haluaisitko auttaa korkeakoulutetun nuoren oman uran alkuun? Liity Suomen Mentoreihin ja lähde mentoriksi korkeakoulutetulle nuorelle!

Mentoriohjelma on vuoden pituinen prosessi, jonka aikana mentori ja aktori tapaavat toisiaan vähintään 8 kertaa. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi työnhausta, omista vahvuuksista, urasuunnitelmista sekä käydään läpi työnhakuasiakirjoja. Mentoroinnin tavoitteet ja vuoden aikana läpikäytävät teemat perustuvat aktorin toiveisiin ja tarpeisiin mentorointisuhteelta. Suomen Mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutustilaisuuksien, erilaisten mentoroinnissa käytettävien työkalujen ja yhteisten tapaamisten muodossa.

Haut 2020

 1. Pääkaupunkiseutu
  Hakuaika: 31.8.-18.9.2020
 2. Joensuu
  Hakuaika: 31.8.-18.9.2020
 3. Oulu
  Hakuaika: 31.8.-18.9.2020
 4. Englanninkielinen ja etämentorointi
  Voit ilmoittautua mentoriksi nyt myös englanninkieliseen ohjelmaan tai etämentorointiin. Näiden ohjelmien hakuajat ovat samat; 31.8.-18.9.2020.

Etämentoroinnilla tarkoitetaan mentorointia nuorelle, joka saattaa asua eri paikkakunnalla, ja jonka kanssa mentorointitapaamiset tapahtuvat pääsääntöisesti etänä. Englanninkielisessä mentoroinnissa on myös mahdollista, että aktori asuu toisella paikkakunnalla, jolloin mentorointi tapahtuu pääsääntöisesti etäyhteyksiä hyödyntäen.

kevään hauissa Jyväskylän ja Kuopion ohjelmien käynnistys on siirtynyt alkusyksyyn 2020. Ryhmän käynnistymisen tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan kaikille mukaan hakeneille.

Voit hakea mukaan jo nyt alla olevan lomakkeen kautta syksyllä käynnistyviin ohjelmiin. Varmistamme vielä hakemuksesi voimassaolon ennen hakuajan päättymistä.

Hae mentoriksi, jos…

 1. Sinulla on korkeakoulututkinto ja usean vuoden työkokemus.
 2. Toimit asiantuntijana, esimiehenä tai johtajana – meille monipuoliset taustat ovat tervetulleita!
 3. Olet kiinnostunut nuorista, nuorten työllistymisestä ja työelämän kehittämisestä.
 4. Olet valmis sitoutumaan vuoden aikana vähintään kahdeksaan mentorointitapaamiseen.

Aikaisempaa kokemusta mentoroinnista ei tarvita, vaan saat ohjeet ja työkalut mentorointiin. Meille on tärkeintä, että olet aidosti kiinnostunut auttamaan nuorta ihmistä työelämän alkuun!

Näin prosessi etenee

1. Tutustu eettisiin ohjeisiimme

Tutustu ensimmäiseksi tapoihimme toimia. Mentoriohjelman tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea nuorta prosessin aikana. Jotta tavoitteemme toteutuu, edellytämme, että toiminnassamme mukana olevat noudattavat yhteisiä tapojamme toimia. 

2.Täytä hakulomake

Hakulomake aukeaa tälle sivulle haun alkaessa.
Täytä se hakuajan sisällä huolellisesti ja kerro meille itsestäsi.

Jättämällä hakemuksen mentoriksi, sitoudut vuoden mittaiseen mentoriohjelmaan.

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset yksitellen. Parien yhdistämiseen kuluu noin kuukausi, jonka jälkeen otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

4. Ohjelma alkaa

Jos sinut valitaan mentoriksi, saat meiltä ohjelman alussa kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen ja kattavat ohjeet mentorointia varten.

Voit jättää hakemuksesi ennakkoon seuraaviin ohjelmiin alla olevan lomakkeen kautta:
Pääkaupunkiseutu
Joensuu
Oulu
Englanninkielinen ja etämentorointiohjelma

Otamme vielä vastaan hakemuksia myös Jyväskylän ja Kuopion ohjelmiin.