Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen:
Tule mentoriksi!

Korkeakoulutetut nuoret valmistuvat tilanteeseen, jossa vain harva saa riittävästi tukea työnhakuun ja oman polun seuraamiseen. Työnhakutaidot, omien vahvuuksien tunnistaminen ja urasuunnittelu ovat taitoja, joita ei koulussa opeteta. Mitä neuvoja sinä olisit halunnut kuulla, kun olit oman urasi alussa? Haluaisitko auttaa korkeakoulutetun nuoren oman uran alkuun? Tule mentoriksi korkeakoulutetulle nuorelle!

Vuoden 2021-2022 mentorointiohjelmat kestävät syksystä alkukesään. Tuona aikana aktori ja mentori tapaavat 6-10 kertaa. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi työnhausta, omista vahvuuksista, urasuunnitelmista sekä käydään läpi työnhakuasiakirjoja. Mentoroinnin tavoitteet ja vuoden aikana läpikäytävät teemat perustuvat aktorin toiveisiin ja tarpeisiin mentorointisuhteelta. Suomen Mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutustilaisuuksien, erilaisten mentoroinnissa käytettävien työkalujen ja yhteisten tapaamisten muodossa.

Mentorien hakuaika syksyn 2021 mentorointiohjelmiin kestää 30.9.2021 saakka.
Ilmoittaudu mukaan mentoriksi alla olevien lomakkeiden avulla.

Haut 2021

  1. Valtakunnallinen mentorointiohjelma (etätoteutus)
  2. Helsingin työllisyyspalveluiden mentorointiohjelma helsinkiläisille työttömille työnhakijoille

Mikäli haluat toimia mentorina vain jommassa kummassa ohjelmassa, kerro tästä hakemuksessa minkä tahansa avokysymyksen kohdalla.

Hae mentoriksi, jos…

  1. Sinulla on korkeakoulututkinto ja usean vuoden työkokemus.
  2. Toimit asiantuntijana, esimiehenä tai johtajana – meille monipuoliset taustat ovat tervetulleita!
  3. Olet kiinnostunut nuorista, nuorten työllistymisestä ja työelämän kehittämisestä.
  4. Olet valmis sitoutumaan säännöllisiin mentorointitapaamisiin.

Aikaisempaa kokemusta mentoroinnista ei tarvita vaan saat ohjeet ja työkalut mentorointiin. Meille on tärkeintä, että olet aidosti kiinnostunut auttamaan nuorta ihmistä työelämän alkuun!

Mahtavaa, että mentorointi kiinnostaa!

Voit ilmoittautua mukaan mentoriksi alla olevan lomakkeen kautta.
Lähetettyäsi tietosi, sinut ohjataan eteenpäin Kiitos-sivulle.

Hienoa, uusi kierros mentorina on vain muutaman tiedon päässä!

Jos olet toiminut mentorina vuosina 2019-2020 käynnistyneissä ohjelmissa, ei sinun tarvitse täyttää kaikkia tietojasi uudelleen, sillä ne löytyvät jo järjestelmästämme. Tarvitsemme kuitenkin muutamia tietoja sinulta, jotta voimme varmistaa, että ne ovat ajantasalla ja voimme kohdentaa päivitetyt tiedot oikein.

Mikäli tiedoissasi on paljonkin päivitettää, olethan yhteydessä meihin sähköpostitse info@suomenmentorit.fi.
Jos olet toiminut viimeksi mentorina vuonna 2018 tai aiemmin, meillä ei enää ole sinusta tarvittavia tietoja. Tällöin toivomme, että täytät ”uuden mentorin”-lomakkeen.

Näin prosessi etenee

1. Tutustu eettisiin ohjeisiimme

Tutustu ensimmäiseksi tapoihimme toimia. Mentoriohjelman tavoitteena on kannustaa, rohkaista ja tukea nuorta prosessin aikana. Jotta tavoitteemme toteutuu, edellytämme, että toiminnassamme mukana olevat noudattavat yhteisiä tapojamme toimia. 

2.Täytä hakulomake


Haetko mentoriksi ensimmäistä kertaa, vai onko tietosi  jo  järjestelmässä?
Täytä  uuden tai jatkavan mentorin hakulomake hakuajan sisällä huolellisesti ja kerro meille itsestäsi.

Jättämällä hakemuksen mentoriksi, sitoudut vuoden mittaiseen mentoriohjelmaan.

 

3. Odota yhteydenottoamme

Käymme läpi kaikki hakemukset yksitellen hakuajan päätyttyä. Parien yhdistämiseen kuluu 2-4 viikkoa, jonka aikana olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse.

4. Ohjelma alkaa

Mikäli sinut valitaan mentoriksi, saat meiltä ohjelman alussa kutsun yhteiseen aloitustilaisuuteen sekä kattavat ohjeet mentorointia varten.