Vuonna 1994 Clarisse Berggårdh oli valmistunut ja työtön. Tänä päivänä Clarisse Berggårdh, 51, on Pohjoisranta Burson-Marstellerin toimitusjohtaja sekä yksi Suomen Mentorien konkarimentoreista. Nyt Clarisse on ehtinyt mentoroida jo kuutta nuorta. Eräs asia nuorissa on yllättänyt hänet.

Clarisse Berggårdh valmistui ekonomiksi Hankenilta vuonna 1994. Töiden löytäminen vastavalmistuneena oli silloin hyvin vaikeaa, sillä Suomessa oli voimakas taantuma.

Kaksikymmentäviisi vuotta sitten tuore ekonomi seisoi raitiovaunupysäkillä Helsingissä ja mietti, mitä ihmettä tekisi seuraavaksi. Clarissea vastaan käveli tuttu, joka oli saanut hiljattain kesätöitä Valiolta. Hän kertoi saaneensa toisen työpaikan, jolloin työpaikka maitofirmassa oli vailla sopivaa tekijää. Yksi sattuma johti neljän kuukauden kesäpestiin Valiolle ja työsuhde jatkui lopulta viisi vuotta. Vähitellen Berggårdhin ovet lähtivät aukenemaan media-ja viestintäalan johtotehtäviin.

Historian kautta on helppo ymmärtää, minkä vuoksi Clarisse on halunnut olla mukana Suomen Mentorien toiminnassa alusta alkaen. Sukupolvikokemuksen jakaminen on hänelle tärkeä syy toimia mentorina, mutta ei suinkaan ainoa.


Clarisse Berggårdh – 5 asiaa, jotka olen mentoroinnista saanut

  1. Saan iIoa, nautintoa ja opin uusia asioita

”Mentorointi on yksinkertaisesti hemmetin kivaa ja virkistävää puuhaa! Tapaamisten jälkeen on aina hyvä mieli, minkä lisäksi opin jatkuvasti uusia asioita eri toimialoilta. Viimeisin aktorini oli design-puolen ihminen, jolta opin valtavan paljon siitä, miten ala toimii”.

  1. Opin uutta nuorten johtamisesta

”Meidän sukupolvi ajattelee, että nykynuoret ovat niin skarppeja ja taitavia – moni ikäiseni saattaa myös kokea epävarmuutta siitä, kun nuoret osaavat teknologiaa paljon paremmin ja vaikuttavat niin itsevarmoilta. Minulle oli yllätys huomata, että vahvan kuoren alla asuu epävarma nuori – ihan samanlainen kuin minäkin olen ollut. Omassa johtamistyössäni auttaa valtavasti, kun tiedostan tämän asian”.

  1. Kasvatan ammatillisia verkostojani

”Toiset ihmiset ovat kiidättäneet minua aina eteenpäin. Siksi uskon siihen, miten tärkeää on tutustua erilaisiin ihmisiin ja oppia heiltä. Mentorointi on minulle myös keino kasvattaa ammatillisia verkostojani – juuri hetki sitten pyysin aktoriltani apua eräässä rekrytointitarpeessa. Haaveilen 70-vuotispäivistä, joissa on aktoreita kahdenkymmenen vuoden ajalta – sehän on aivan huikea joukko eri-ikäisiä ihmisiä, joilla kaikilla on erilaiset vahvuudet, taidot ja tuttavapiiri”.

  1. Peilaan omia taitojani ja muistan, mitä itse osaan

”Jos viettää aikaa vain samanlaisten, samanikäisten tai samalla taustalla varustettujen ihmisten kanssa, saattaa helposti unohtaa sen, mitä oikeasti osaa. Nuorten kautta huomaan, miten paljon olen oppinut vuosien varrella asioita, joita työuraa aloittavalla ihmisellä ei vielä ole. Nuoren kanssa oleminen on upea keino myös peilata omia taitoja”.

  1. Saan mentoroinnista tulevaisuuden uskoa

”Tämän päivän kolmikymppiset ovat ensimmäinen sukupolvi, joka on saanut nauttia taloudellisesta vauraudesta. He ovat saaneet kasvatuksen, jossa arvostetaan kannustusta ja vuorovaikutusta. Ja rakkautta. Olen ollut välillä epävarma sen suhteen, olenko tasoittanut liikaa omien, parikymppisten lapsieni tietä. Aktorieni kauttaan olen huomannut sen, että näin ei ole. Suomeen on kasvamassa aivan fantastinen uusi sukupolvi”.

 

Haku pääkaupunkiseudun mentoriohjelmaan on nyt käynnissä!

Haluaisitko mentoriksi? Sinua tarvitaan! Mentorin ei tarvitse olla kymmenien vuosien kokemuksella varustettu uraohjus – tärkeintä on, että sinulla on aito halu auttaa nuorta uran alkuun! Hae mentoriksi 25.2.–10.3.2019 tästä.

Haku aktoriksi pääkaupunkiseudun ohjelmaan on käynnissä 4.3.-17.3.2019 – tule mukaan tästä!