Kevät on ollut Suomen Mentoreilla tapahtumarikasta aikaa, ja lähestyvän kesälomakauden kunniaksi koostimme Suomen Mentorien kevätkauden kuulumiset ja merkittävimmät tapahtumat. Mentoriohjelmamme jatkavat kasvamistaan, ja keväällä uusi mentoriohjelma on saatu aluilleen neljällä eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa olemme järjestäneet liudan huippumielenkiintoisia tilaisuuksia ohjelmassamme mukana oleville mentoreille ja aktoreille. Myös Tehdään töitä 2019 –ohjelman traineehaut on saatu päätökseen kevään aikana, ja mukaan valituilla traineella on edessään puolen vuoden mittainen harjoittelujakso huippuyrityksissä.

Tulevaisuuden trendit esillä Suomen Mentorien tapahtumissa

Alkuvuonna katseet on suunnattu tulevaisuuteen, kun pääkaupunkiseudun mentorit ja aktorit ovat tavanneet toisiaan huippumielenkiintoisien tilaisuuksien merkeissä. Helmikuussa Suomen Mentorit vierailivat Elinkeinoelämän keskusliitossa maineikkaassa Eteläranta 10:ssä. Illan pääpuhujana oli Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen, jonka puheenvuorossa kuulimme työelämän murroksesta ja siitä, millaisia uudenlaisia toimintamalleja vaaditaan tähän muutokseen vastaamiseen. Tulevaisuus herätti keskustelua myös vierailulla VTT:lle, jossa mentoreille ja aktoreille saapui puhumaan Global Impact Challenge Finland 2017 -kilpailun voittaja, biotekniikan tohtori ja disruptiivisten teknologioiden erikoisasiantuntija Lauri Reuter. Laurin mukaansatempaava puheenvuoro teemalla ”Tulevaisuutta ei ole – se täytyy tehdä” käsitteli sitä, millainen rooli meillä jokaisella on tulevaisuuden haasteiden ratkaisemisessa.

Toukokuussa mentorit ja aktorit kokoontuivat jälleen yhteen Suomen Mentorien ja Googlen yhteiseen koulutusiltaan, jossa käsiteltiin niin yksilöiltä kuin organisaatioilta tulevaisuudessa vaadittavia digitaalisia taitoja. Illan kouluttajana toimi Googlen Jonna Toikka, Head of Agencies and Ecosystem Partners, joka aloitti illan pysäyttävällä toteamuksella: Vain 1 % siitä, miten teknologian kehitys tulee vaikuttamaan elämäämme ja liiketoimintaan, on ehtinyt tapahtua. Koulutuksessa syvennyttiin muun muassa datalla johtamiseen, kuluttajien muuttuviin tarpeisiin sekä luotiin itselle ja omalle organisaatiolle oma digitaalisten taitojen oppimissuunnitelma.

Tämän lisäksi tilaisuudet ovat antaneet eväitä myös henkilökohtaiseen kehitykseen ja työnhakuun. Aktorit ovat päässeet oppimaan lisää esiintymisestä alumniaktorimme Birgitta Taussin vetämässä esiintymiskoulutuksessa, sekä työnhausta Pipsa Aron webinaarissa Työnhaku omana itsenäsi.

Keväällä 2019 mentoroidaan neljällä eri paikkakunnalla

Suomen Mentorien mentoriohjelmia on käynnistetty keväällä neljällä eri paikkakunnalla: pääkaupunkiseudulla, Porissa, Vaasassa ja Rovaniemellä. Mukaan ollaan saatu noin 300 uutta mentori-aktoriparia. Pääkaupunkiseudun mentorit ja aktorit käynnistivät mentorointivuoden huhtikuussa, jolloin mentorit tapasivat toisiaan Wärtsilällä ja aktorit Outotecillä. Muiden paikkakuntien ohjelmat ovat käynnistymässä kevään ja kesän aikana, ja Vaasan ohjelma käynnistyy elokuussa. Paikallisina tukijoinamme toimivat Porissa Satakunnan kauppakamarin kehityspäällikkö Terhi Rajala, Vaasassa kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Rovaniemellä Lapin AMK:n rehtori Riitta Rissanen.

Kevään mentoriohjelmien myötä Suomen Mentorit on tarjonnut oman mentorin yhteensä 2100 nuorelle. Suuri kiitos kaikille, ketkä ovat olleet mukana mahdollistamassa tätä huimaa määrää!

Tehdään töitä 2019 –ohjelma tarjosi töitä yli 50 nuorelle

Suomen Mentorien vuosittaiseen, nyt jo viidettä kertaa järjestettävään, Tehdään töitä –ohjelmaan valittiin tänä vuonna mukaan yli 50 traineeta. Traineet tapasivat toisiaan ja käynnistivät harjoittelujaksonsa toukokuussa ohjelman kick-offin merkeissä KPMG:llä. Tilaisuudessa traineet saivat eväitä niin trainee-jaksoaan kuin tulevaisuuden työelämää varten. Mukana sparraamassa harjoittelujaksoaan aloittavia traineeta olivat Ilmarisen johtava valmentaja Katja Atsar sekä KPMG:n Krista Leppänen.

Tehdään töitä –ohjelman tarkoituksena on tukea ja sparrata korkeakoulutettuja nuoria työuran alkuun tarjoamalla nuorille osaajille mahdollisuuden kehittää itseään aidosti haastavissa oman alansa tehtävissä. Samalla rakennetaan tulevaisuuden työelämää: yritykset saavat käyttöönsä nuorien osaajien tietotaidon ja näkökulmat, mikä on yritysten kilpailukyvyn ja uudistumisen kannalta elintärkeää. Eri alojen trainee-paikkoja olivat tänä vuonna tarjoamassa yrityskumppanimme Kela, K-Ryhmä, KPMGOutotec, SRV, VTT ja Wärtsilä.

Kiitämme kaikkia mukana olleita upeasta keväästä ja toivotamme aurinkoista lähestyvää kesää!

Mukaan mentoriohjelmaan? Syksyn mentoriohjelmien paikkakunnat ja hakuohjeet löydät täältä!