Suomen Mentorit ry:n mentoriohjelma

Suomen Mentorit ry:n mentoriohjelma on vuoden pituinen prosessi, jonka aikana mentori ja aktori tapaavat toisiaan vähintään 8 kertaa. Aktori määrittää mentorisuhteen alussa tavoitteen, jonka hän haluaa saavuttaa ohjelman aikana. Se voi olla esimerkiksi työpaikan löytäminen tai oman suunnan kirkastaminen. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa keskustellaan esimerkiksi työnhausta, omista vahvuuksista sekä käydään läpi työnhakuasiakirjoja. Keskeistä prosessissa on aktorin aktiivisuus ja molempien osapuolien sitoutuminen mentorointiin. Mentori on kuin kriittinen ystävä. Kriittinen siksi, että mentori voi haastaa aktorin näkemyksiä ja tuoda uudenlaista näkökulmaa, ja ystävä siksi, että mentori aidosti välittää aktorinsa hyvinvoinnista. Suomen Mentorit ry tarjoaa aktorin ja mentorin yhteiselle matkalle eväitä muun muassa koulutustilaisuuksien, erilaisten mentoroinnissa käytettävien työkalujen ja yhteisten tapaamisten muodossa. Ohjelmaamme valitut aktorit ja mentorit saavat samalla arvokkaan vertaisverkoston muista ohjelmassa mukana olevista.

Valtakunnallinen toiminta

Suomen Mentorit ry toimii valtakunnallisesti jo kymmenellä paikkakunnalla ja alueella Suomessa:

  • Pääkaupunkiseutu: Käynnissä olevat ohjelmat alkaneet keväällä ja syksyllä 2019. Seuraava ohjelma alkaa keväällä 2020.
  • Kuopio: Edellinen ohjelma 2017–2018. Seuraava ohjelma alkaa keväällä 2020.
  • Jyväskylä: Edellinen ohjelma 2017–2018. Seuraava ohjelma alkaa keväällä 2020.
  • Tampere: Käynnissä oleva ohjelma alkanut syksyllä 2019.
  • Turku: Käynnissä oleva ohjelma alkanut syksyllä 2019.
  • Vaasa: Käynnissä oleva ohjelma alkanut syksyllä 2019.
  • Pori: Käynnissä oleva ohjelma alkanut kesällä 2019.
  • Rovaniemi: Käynnissä oleva ohjelma alkanut keväällä 2019.
  • Lappeenranta: Edellinen ohjelma 2016–2017.
  • Oulu: Edellinen ohjelma 2016–2017.

Seuraavat mentoriohjelmat alkavat keväällä 2020 pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Hakuaika kevään ohjelmiin on 2.-15.3.2020. 

Liity mukaan!

Hae mentoria

Oletko valmistunut tai juuri valmistumassa korkeakoulusta? Etsitkö työpaikkaa tai kaipaisitko apua omien vahvuuksien tunnistamisessa? Voisiko kokeneen ammattilaisen neuvoista olla sinulle hyötyä uran alussa ja työnhaussa?

Tule mentoriksi

Haluaisitko sinä auttaa korkeakoulutetun nuoren uran alkuun ? Mitä neuvoja sinä olisit halunnut kuulla oman urasi alussa? Liity Suomen Mentoreihin ja ryhdy mentoriksi nuorelle!

Lisätietoja mentoriohjelmasta

Mitä on mentorointi?

Aktorien kokemuksia

Usein kysyttyjä kysymyksiä