Moni mentori-aktoripari pitää kesällä taukoa mentoroinnista. Huilaushetki voi olla hyvä asia – kun omasta tulevaisuuden pohdinnasta ottaa etäisyyttä, syksyllä voi mielessä olla aivan uudenlaisia näkökulmia omaan tilanteeseen. Lomalta palatessa kannattaakin ottaa pieni välitsekkaus oman mentorin tai aktorin kanssa.

Ohjeet välitsekkaukseen – käy nämä asiat läpi parisi kanssa:

  1. Vahvistakaa tavoite Onko tavoite edelleen sama vai muuttunut matkan varrella? Varmista, että mentorointi etenee haluttuun suuntaan ja kohti asetettua tavoitetta. Jos tilanne on muuttunut, määritelkää uusi tavoite, jota kohti kuljette yhdessä.
  2. Tehkää suunnitelma Miten pääsette yhteisesti asetettuun tavoitteeseen? Laatikaa loppuvuodelle yhdessä suunnitelma, joiden avulla saavutatte mentoroinnille asetetun tavoitteen. Päivittäkää alkuperäistä suunnitelmaa tarvittaessa.
  3. Antakaa toisillenne palautetta Kommunikoikaa rohkeasti ja avoimesti, sillä se on avain hedelmälliseen mentori-aktorisuhteeseen. Kertokaa toisillenne, miten yhteistyö on sujunut tähän asti ja onko olemassa asioita, jotka pitäisi tehdä toisin. Mitä asioita sinä tarvitsisit tai toivoisit enemmän?
  4. Tehkää toivelista Kaipaisitko mentoriltasi enemmän konkreettisia kotitehtäviä? Toivoisitko, että loppuvuoden tapaamisissa keskityttäisiin enemmän  vahvuuksien tunnistamiseen? Tehkää toivelista, jossa kerrotte, mitä toivoisitte omalta parilta. Tämä on tärkeää etenkin aktorille, mutta myös mentori voi esittää aktorille ideoita, joiden hän uskoo kehittävän yhteistyötä.
  5. Vinkki: loppuvuoden tapaamiset voi laittaa kalenteriin jo nyt! Joskus mentori-aktoripari ei pääse tapaamaan toisiaan siksi, että yhteisen ajan löytäminen on vaikeaa. Mitä jos laittaisitte loppuvuoden tapaamiset kalenteriin jo syksyn ensimmäisessä tapaamisessa?

Iloa ja huippuhetkiä seuraaviin mentorointitapaamisiin!

P.S. Etkö ole vielä mukana mentoritoiminnassa? Hae pääkaupunkiseudun mentoriohjelmaan! Mentoriksi voit hakea 31.8. mennessä täältä ja aktoriksi 10.9-23.9. täältä.