Mentoroinnin merkitys työllistymisen edistymiseen ja urakehitykseen on kiistaton. Nykyisessä taloustilanteessa, jossa YT-ilmoituksia julkaistaan lähes päivittäin ja lomautettujen määrä huitelee edelleen yli 80 000 henkilössä tulee kaikki mahdolliset keinot ottaa käyttöön työllistymisen edistämiseksi.

Suomen Mentorit on järjestänyt vuodesta 2013 lähtien mentorointiohjelmia, jossa vapaaehtoiset työelämän konkarit tarjoavat omaa aikaansa ja osaamistaan nuorten korkeakoulutettujen työllistymisen tueksi. Tänä päivänä maksuttoman mentorointiohjelman käy läpi noin 500 nuorta vuosittain.

Roosa Murto on  yksi mentorointiohjelman läpikäyneistä aktoreista. Roosa haki mukaan ohjelmaan gradua kirjoittaessaan,  jolloin työura oli vasta edessäpäin, mutta suuntaa oli vaikea löytää. ”Olin epävarma suunnastani ja kaipasin tukea siihen, mitä haluan tehdä valmistumisen jälkeen.”. Roosa sai ohjelman kautta mentorin ja kokemus oli kaikin puolin positiivinen. ”Mentorini oli mahtava tsemppari, ja lähdin tapaamisista aina täynnä uutta energiaa. Hän myös haastoi minua eikä päästänyt helpolla.” hän kertoo.

Yksi merkittävä mentoroinnin tuomista eduista on itsetuntemuksen kehittyminen ja luottamuksen vahvistuminen. Roosalle vuoden mittainen mentorointiprosessi valoi uskoa siihen, että kaikki on mahdollista. ”Mentorini myös korosti, että ei ole kiire, vaan uralla ehtii kokeilla kaikenlaista.”.

Asiakaskokemusjohtaja Kirsti Laasio päätti lähteä aikanaan mentoriksi, koska halusi antaa nuorelle sellaista tukea, jota olisi itse aikanaan toivonut. ”Halusin tarjota vastavalmistuneille ja työelämässä aloittaineille nuorille kuuntelijan, oivalluttajan ja sparraajan tukea. Johtajana haluan myös paremmin ymmärtää, mitkä asiat ovat olennaisia nuorille työn merkityksellisyyden varmistamiseksi ja miten rakentaa luottamusta mentorin ja aktorin välille.”.  Vaikka mentoriksi lähtemistä edesauttaa halu jakaa omia kokemuksiaan, on roolissa ehdottomasti myös kehittyvänä osapuolena. ”Oma näkemys ja oppi ei ole se ainoa totuus, vaan jokainen sparrailu- ja kuuntelusessio on tuonut myös jotain uutta. Se on tuonut itselleni hyvää harjoitusta johtamiseen ja yksilöiden kehittymisen mahdollistamiseen.” Kirsti summaa.

Mistä sitten tietää, onko sopiva mentoriksi? Vastaus on yksinkertainen; jos sinulla on halu jakaa kokemustasi toiselle ihmiselle ja haluat samalla kehittyä itse, olet varmasti sopiva mentoriksi! Lainaten Kirstin sanoja; ”Jokainen mentoroitava on yksilö”.

Seuraavat mentorointiohjelmat käynnistyvät lokakuussa 2020
ja haku mentoriksi ja aktoriksi on parhaillaan käynnissä.