Haastava yleismaailmallinen koronatilanne on vaikuttanut merkittävästi korkeakouluista valmistuneiden nuorten työllisyystilanteeseen. Maaliskuussa 2020 korkeakoulutettujen työttömyys kääntyi koronapandemian ja siitä seuranneiden rajoitustoimien alkamisen myötä nopeasti rajuun kasvuun. Kasvu on hidastunut, mutta työttömyys vähenee hitaammin kuin muissa ryhmissä yhteensä.

Tähän yhteiskunnalliseen haasteeseen Wärtsilä ja Suomen Mentorit tarjoavat konkreettisia tekoja Tehdään töitä -ohjelmassa. Tehdään töitä –ohjelma on Suomen Mentorien jo seitsemännettä kertaa toteuttama trainee-ohjelma. Ohjelmassa korkeakoulutetuille nuorille tarjotaan arvokasta oman alan työkokemusta ja mahdollisuuksia verkostoitua. Tavoitteena on tukea ja sparrata korkeakoulutettuja nuoria työuran alussa sekä tarjota nuorille osaajille mahdollisuutta kehittää omaa osaamistaan matkalla unelmien uralle.

Wärtsilä on ollut mukana Suomen Mentorien Tehdään töitä- ohjelmassa jo usean vuoden ajan. Tänä vuonna Wärtsilä tarjoaa puolen vuoden mittaisia, palkallisia trainee-paikkoja nuorille kahdessa osassa. Ensimmäiset paikat tulevat auki helmikuun aikana.

“Tämän yhteistyön kautta on vuosien varrella löytynyt loistavia korkeakoulutettuja nuoria, joista moni on työllistynyt meille vakituisesti myös harjoittelun jälkeen. Vaikka viime vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen, ovat nuorten osaajien työllistäminen ja uusien lahjakkuuksien löytäminen meille yhä tärkeitä asioita nyt ja jatkossa. Yrityksenä tarvitsemme lahjakkaita nuoria ja heidän tarjoamiaan uusia näkökulmia, joiden avulla pysymme kilpailukykyisenä ja vetovoimaisena työnantajana myös tulevaisuudessa”, toteaa Wärtsilän Tiia-Maria Kinnula.

Wärtsilä ja Suomen Mentorit ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan Tehdään töitä -ohjelmassa. Ohjelmassa on ollut mukana vuodesta 2015 lähtien jo 37 yritystä, jotka ovat yhdessä tarjonneet yli 500 trainee-paikkaa.

”Nuorten työntekijöiden työllistäminen on yritysten kilpailukyvyn ja uudistumisen kannalta elintärkeää. On hienoa, että meillä on Wärtsilän kaltaisia vastuullisia toimijoita, jotka tarjoavat nuorille mahdollisuuksia haastavassa yhteiskunnallisessa tilanteessa”, sanoo Suomen Mentorit ry:n puheenjohtaja Lasse Leponiemi.

Lisätietoa Tehdään töitä -ohjelmasta: https://suomenmentorit.fi/tehdaan-toita/

Yhteydenotot:

Tiia-Maria Kinnula
HR Specialist
Wärtsilä
045 633 2308
tiia-maria.kinnula(at)wartsila.com

Lasse Leponiemi
puheenjohtaja
Suomen Mentorit ry
040 771 1123
lasse.leponiemi(at)suomenmentorit.fi