Suomen Mentorit toimivat jo kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Haemme nyt mentoreita ja aktoreita Poriin, Vaasaan ja Rovaniemelle!

Suomen Mentorien mentoriohjelma käynnistyi ensimmäisen kerran pääkaupunkiseudulla vuonna 2013, tavoitteenaan auttaa valmistuvia nuoria löytämään oman paikkansa työelämässä. Tänä päivänä muutaman mentori-aktoriparin ohjelmasta on kasvanut Suomen suurin mentoriohjelmien järjestäjä, joka on onnistunut tarjoamaan oman mentorin jo yli 2000 korkeakoulutetulle nuorelle. Pääkaupunkiseudulla kaksi kertaa vuodessa käynnistyvän ohjelman lisäksi, mentoriohjelmamme on laajentunut myös muualle Suomeen. Ohjelmia on aloitettu jo Turussa, Tampereella, Porissa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Vaasassa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Näiden ohjelmien kautta olemme saaneet rohkaisevia tuloksia mentoroinnin tarpeellisuudesta ympäri Suomen. Vuonna 2018 saatiin päätökseen vuoden mittaiset mentoriohjelmat Porissa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Näiden mentoriohjelmien aktoreista 80% koki mentoroinnin auttaneen erityisesti tunnistamaan omia vahvuuksiaan. Muina merkittävinä mentoroinnin tuomina anteina koettiin työnhakutaitojen kehittyminen, mentorivuoden aikana tapahtunut verkostoituminen sekä se, että aktori sai elämäänsä ihmisen, joka kuunteli ja oli läsnä. Ohjelmien mentoreista taas ilahduttavat 80% koki tulleensa myös käänteisesti mentoroiduksi. Vaikka yleisimpiä syitä mentoriohjelmaan hakeutumiseen oli halu auttaa nuoria, tämä tulos paljastaa, että mentorointi on kahdensuuntainen suhde, jossa molemmat osapuolet pääsevät kehittämään itseään. Tätä kautta mentorointi on merkittävästi myös lisäämässä ajatustenvaihtoa ja kehittämässä suomalaista työelämää!

Keväällä 2019 mentoriohjelmamme käynnistyy jälleen Porissa, Vaasassa ja Rovaniemellä. Mentoriohjelmaa kanssamme mahdollistamassa on mukana myös loistava joukko paikallisia tukijoita. Tukijoinamme ovat tulevassa ohjelmassa Porissa Satakunnan kauppakamarin koulutuspäällikkö Terhi Rajala, Vaasassa kaupunginjohtaja Tomas Häyry ja Rovaniemellä Lapin AMK:n rehtori Riitta Rissanen. 

Etsimme nyt valmistumisen kynnyksellä olevia nuoria aktoreiksi, sekä kokeneempia työelämän konkareita mentoreiksi näiden paikkakuntien mentoriohjelmiin. Oletko se sinä tai joku tuttusi?

Haku Porin, Vaasan ja Rovaniemen mentoriohjelmiin on auki maanantaihin 22.4. saakka. Lue lisää mentoriohjelmasta ja hae mukaan täältä!