Tämän vuoden Tehdään töitä -trainee-kampanjan harjoittelijat tapasivat viime viikolla ohjelman ensimmäisen urasparrauksen merkeissä Accenturella. Illan urasparrauksessa harjoittelijat saivat työkaluja omien vahvuuksien tunnistamiseen ja kehittämiseen.

Tulevan kesän ja syksyn aikana harjoittelijat pääsevät kolmessa urasparrauksessa kehittämään omia työelämätaitojaan sekä samalla tutustumaan suomalaisten huippuyritysten muihin harjoittelijoihin.

Tavoitteena parempi ja kestävämpi työelämä

Suomen Mentorit tarjoaa yhteistyössä trainee-yritysten kanssa harjoittelijoille kolme urasparrausta osana trainee-ohjelmaa. Ideana on antaa harjoittelijoille konkreettisia lisätyökaluja työelämää varten. Tilaisuudet on suunniteltu yhteistyössä kampanjan yritysten kanssa, koska haluamme yhdessä luoda nuorille kestävämpää ja parempaa työelämää. Urasparraukset koostuvat aiheista, joiden uskomme olevan avainasemassa tulevaisuuden työelämässä.  Teemat ovat omien vahvuuksien tunnistaminen, työhyvinvointi ja työssä jaksaminen sekä osaamisen kehittäminen. Urasparrausten järjestäjinä ovat tänä vuonna Accenture, Kela ja Kesko.

Omat vahvuudet esiin

Illan aikana kävimme läpi ensin sitä, miksi vahvuuksiaan on tärkeä ymmärtää ja workshopissa selvitettiin millaisia vahvuuksia osallistujilla itsellään on. Vahvuudet ovat yleensä synnynnäisiä taipumuksia. Ne saattavat olla niin itsestään selviä osia omaa toimintaa, että niiden erottamiseen voi tarvita hieman ajatustyötä.

Accenture Suomen HR-johtaja Anni Hallila kertoi yrityksen näkökulmasta, miksi vahvuuksilla johtaminen on tärkeää.
Fiksu yritys selvittää työntekijöidensä vahvuuksia ja varmistaa, että oikeat ihmiset tekävät oikeita hommia. Tällä on nimittäin suora yhteys työn laatuun, työntekijöiden sitoutumiseen ja työhyvinvointiin.

Kun tiedostaa vahvuutensa, osaa hakeutua niitä vastaaviin tehtäviin. Vahvuuksien lisäksi on myös hyvä pohtia niitä osa-alueita, joissa tarvitsee tukea. Erityisesti tiimejä kootessa on tärkeää, että jäsenillä on toisiaan täydentäviä vahvuuksia.

Seuraavaksi vuorossa työhyvinvointi ja jaksaminen

Seuraavalla kerralla harjoittelijat kokoontuvat Kelalla 28.8. ja aiheena on tärkeääkin tärkeämpi työhyvinvointi ja työssä jaksaminen. Oman jaksamisen rajojen tunnistaminen on erittäin tärkeää, erityisesi uraansa aloitteleville nuorille. Nuorten uupuminen on ollut hälyttävästi kasvussa viime vuosina. Toisen urasparrauksen tavoitteena on antaa työkaluja, joilla ennakoiden itse vaikuttaa näihin asioihin.

 

Tehdään töitä -kampanjassa ovat tänä vuonna mukana: Accenture, Cargotec,  Deloitte, Finnair, Fortum, HKScan, Ilmarinen, K-ryhmä, Kela, KPMG, Metso, Nokia, OP, Outotec, SRV, Stockmann, Tallink Silja, VTT, Wellmo, Wärtsilä.

Haluaisitko olla mukana luomassa kestävämpää ja parempaa työelämää? Lisätietoja Tehdään töitä -kampanjasta tästä.