Miksi mentoriksi? Mentorimme Eeva kertoo vierasblogissaan siitä, miten ja miksi hän lähti mukaan Suomen Mentoreiden toimintaan.

Jos aloit lukea tätä blogia, Sinussa on takuulla ainesta mentoriksi. Sattuma näet suosii valmistunutta mieltä. Ja selvästikin mielesi on valmis jakamaan osaamistasi ja kokemustasi Suomen Mentoreissa. Nyt on näet oiva mahdollisuus sparrata työelämäänsä aloittavin nuoria aikuisia, tulevaisuuden tekijöitä. Haku mentoriksi on auki. Nyt.

Kolme vuotta sitten silmiini osui Suomen Mentoreiden twiitti uudesta mentorihausta: se oli siinä. Sillä tiellä olen edelleen ja olen saanut jakaa viiden upean nuoren aikuisen kanssa tätä mentorointimatkaa. Sattuma tosiaan suosi valmistautunutta mieltä!

Mentorointi on kuin herkkupullien valmistaminen: aineksina on

– aika eli reilun tunnin tapaaminen kerran kuussa vuoden ajan
– mentorin osaaminen, kokemus, verkostot ja sparraus
– aktorin tuoreet opit, into ja tulevaisuuden välke silmissä

Ja lopputuloksena syntyy yhteisen kokkaamisen tuloksena

– innostavia keskusteluja
– ongelmien ja rajojen taklaamista ja oppimista puolin ja toisin
– työelämäreititystä ja lähes poikkeuksetta työpaikan löytymisen ilo

Mentorointi on kuin yhteiskehittämistä: parhaimmillaan mentori ja aktori luovat yhdessä jotain uutta ja ainutlaatuista, sellaista mitä kumpikaan ei olisi yksin pysynyt samaan aikaan. Samalla ollaan elämän ytimessä: ihmisten välisessä aidossa ja vastavuoroisessa vuorovaikutuksessa.

Sinäkin varmasti haluat nähdä tulevaisuuteen. Ja tehdä tulevaisuutta – yhdessä aktorisi kanssa. Linkki mentorihakuun löytyy tästä.

Eeva Honkanummi
Mentori
Sosiaalipsykologi