Tulevaisuudessa kaikki suomalaiset yritykset tarvitsevat menestyäkseen kansainvälisiä osaajia ja yritysten kasvu tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Muutos on väistämätön ja jokaisen työyhteisön on herättävä kehittämään sisäisiä kansainvälisyysvalmiuksiaan. Uudenlaisessa toimintaympäristössä johtamistaito korostuu, mutta kuka auttaa esihenkilöitä vastaamaan kansainvälistyvän maailman haasteisiin? 

Business Finland käynnistää yhteistyössä Suomen Mentorit ry:n kanssa ensi vuonna maksuttoman valmentavan mentorointiohjelman, joka on suunnattu suomalaisten pk-yritysten esihenkilöille. Ohjelma tähtää johtamisosaamisen kehittämiseen kansainvälistyvässä maailmassa.  

–  Johtamiskyvykkyyden kehittäminen kansainvälistyvässä maailmassa on sijoitus yrityksen kestävään tulevaisuuteen. Investointi työyhteisön sisäiseen kansainvälistymiseen antaa yritykselle valmiudet menestyä globaaleilla markkinoilla, toteaa Business Finlandiin kuuluvan Work in Finland -yksikön johtaja Laura Lindeman.

Kokemuspohjaista mentorointia ja valmennusta kansainvälistymiseen 

Ohjelmaan valitaan 20 esihenkilöä suomalaisista pk-yrityksistä, jotka haluavat kasvattaa ja kansainvälistää työyhteisöjään. Osallistujan yritys voi vasta suunnitella ensimmäisten kansainvälisten osaajien palkkaamista tai hakea ohjelmasta lisätukea menestyvän ja monikulttuurisen työyhteisön rakentamiseen. Mentorit edustavat jo kansainvälistymisessä pidemmällä olevia yrityksiä.

– Yritysten toimintaympäristön muuttuessa johtajat ovat valtavien paineiden keskellä. Mentoroinnin keinoin voimme tuoda esihenkilöitä yhteen sparrailemaan todellisia johtamisen haasteita kansainvälistyvässä maailmassa. Sillä voi olla valtava merkitys, että joku muukin kertoo kokeneensa ensimmäisten kansainvälisten osaajien palkkaamisen yhteydessä esimerkiksi epävarmuutta, mutta selvinneensä siitä, kertoo Suomen Mentorit ry:n toiminnanjohtaja Niina Pitkänen.

Tutkimuksen* mukaan kansainvälisten työntekijöiden osuuden kasvu lisää yrityksen liikevaihtoa. Hyödyt näkyvät liikevaihdon kasvun lisäksi mm. uusina asiakkaina ja verkostoina. Lisäksi kansainvälinen henkilöstö luo uusia mahdollisuuksia esimerkiksi markkina-alueiden laajentamiseen. 

*Kulttuurisen monimuotoisuuden hyödyt -tutkimus 2022 

Lue lisää mentorointiohjelmasta.

Lisätiedot:

Niina Pitkänen
Toiminnanjohtaja
Suomen Mentorit ry
niina.pitkanen (at) suomenmentorit.fi
044 971 1799 

Regina Ainla
Manager, Talent Boost Network & Diversity
Business Finland
regina.ainla (at) businessfinland.fi
040 939 1654 

Suomen Mentorit ry on 10 vuoden kokemuksella yksi suomalaisen mentoroinnin pioneereista. Keskitymme omissa ohjelmissamme tukemaan alle 36-vuotiaita korkeakoulutettuja nuoria aikuisia merkitykselliselle työelämän polulle. Tänä päivänä tarjoamme vuosien aikana kertynyttä mentoroinnin asiantuntijuutta myös kumppaniorganisaatioillemme. Mentoroinnilla voidaan tukea paitsi yksilön osaamisen ja ajattelun kehittämistä myös laajempaa kulttuuriin, asenneilmapiirin ja arvomaailman muutosta.