Tehdään töitä  –ohjelma on Suomen Mentorien ja suomalaisten yritysten yhteistyössä jo seitsemännettä kertaa toteuttama trainee -ohjelma. Kevään 2021 Tehdään töitä –ohjelma järjestetään yhteistyössä Wärtsilän kanssa. Ohjelmaan haki yli 300 nuorta, joista soveltuvimmat valittiin avoimina oleviin trainee-paikkoihin.

”Saimme Suomen Mentorien avulla tavoitettua suuren joukon oman alansa vastavalmistuneita talentteja. Odotamme innolla, että saamme heidät mukaan työyhteisöön!,” kertoo Wärtsilän HR-spesialisti Tiia-Maria Kinnula.

Ohjelman tarkoituksena on tukea ja sparrata korkeakoulutettuja nuoria työuran alussa, sekä tarjota nuorille osaajille mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan matkalla unelmien uralle. Tänä vuonna nuorille osaajille oli paikkoja tarjolla niin viestinnän, liiketoiminnan kuin tietojenkäsittelyn saralla. Kaikki ohjelmassa tarjotut paikat ovat palkkallisia ja noin puolen vuoden mittaisia.

”Suomalaisen yhteiskunnan kilpailukyky perustuu korkeatasoiselle osaamiselle ja kyvylle luoda uutta liiketoimintaa. On äärimmäisen tärkeää, että nuoret palkataan kehittämään tulevaisuuden huippuratkaisuja myös silloin, kun yhteiskunnallinen tilanne on haastava. Wärtsilän rohkea ja eteenpäin menevä ote on oiva esimerkki tällaisesta toiminnasta,” sanoo Suomen Mentorien puheenjohtaja Lasse Leponiemi.

Vuonna 2021 Tehdään Töitä -kumppanina toimii Wärtsilä, joka on meri- ja energiateollisuuden markkinoilla tunnettu innovatiivinen teknologiayritys. Wärtsilällä työskentelee jo 18 000 ainutlaatuista ammattilaista ja toimintaa on yli 80 maassa. Suomen toimipisteet löytyvät Vaasasta, Turusta ja Helsingistä.