Syksyllä 2020 Suomen Mentoreiden ohjelmissa aloitti yhteensä 178 mentoriparia. Nämä ohjelmat saateltiin päätökseen 29.9.2021 pidetyssä virtuaalisessa päätöstilaisuudessa, jossa valotettiin myös ohjelmien loppukyselyn tuloksia. Tilaisuuden hienointa antia olivat aktoreiden ja mentoreiden onnistumistarinat. “Suurin mentorointiin liittynyt onnistuminen oli saada kesäksi työpaikka. Toinen tärkeä asia oli henkinen kasvu ja lisääntynyt itsevarmuus”, kertoo päättyneen ohjelman aktori Julia Petman.  

Mentoroinnista tukea työllistymiseen

Syksyllä 2020 käynnistyneiden mentorointiohjelmien aktoreista oli tuolloin oman alansa töissä 45 %. Ohjelmien päättyessä syksyllä 2021 vastaava luku on huimat 75 %. Aktoreiden työllisyyden parantuminen on huomion arvoinen saavutus pandemiavuonna, jolloin organisaatioiden rekrytoinnit ovat olleet monin paikoin jäissä ja työttömyys on yleisesti lisääntynyt.  

“Kun hain tähän mentorointiohjelmaan, olin juuri valmistunut hallintotieteiden maisteriksi. Tarkoituksena oli löytää oman alan työpaikka ja tähän kaipasin mentoroinnilla tukea. Nyt tavoite on saavutettu ja olen työllistynyt Helsingin kaupungille työllisyyspalveluihin”, kertoo ohjelman aktori, Leea Hiltunen. 

Matka oman osaamisen oivaltamiseen 

Loppukyselyn tulosten valossa aktoreiden suurin syy lähteä mukaan Suomen Mentoreiden ohjelmiin on halu suunnitella omaa urapolkua sekä vaihtaa ajatuksia työelämän konkarin kanssa. “Olen ollut mentorina Suomen Mentoreilla jo viisi vuotta ja kaikkia aktoreitani on yhdistänyt oman osaamisen oivaltaminen. Se on se ykkösjuttu, mistä aina keskustellaan. Minua motivoi mentorina se, kun toinen alkaa kukoistaa ja uskoa itseensä”, kertoo konkarimentori Minna Nummi. 

Asteikolla 1–5 arvioitaessa sekä aktorit että mentorit antoivat mentoroinnin onnistumiselle arvosanaksi noin 4.  Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan mentorointivuoteen! Lämmin kiitos kaikille aktoreille ja mentoreille. Te teitte myös pandemiavuonna mentoroinnista upean oppimis- ja kokemusmatkan.

Katso tapahtuman tallenne tästä.

Lisätiedot: 

Niina Pitkänen
Projektipäällikkö
niina.pitkanen@suomenmentorit.fi
Suomen Mentorit ry