Suomen mentoreiden 10-vuotisjuhlavuosi käynnistyi 20.1.2022 näyttävästi virtuaalisella Teonpaikka-tilaisuudella. Livetilaisuutta seurasi kotisohvilta käsin joukko yhdistyksemme aktoreita, mentoreita, yhteistyökumppaneita ja muita työelämän kehittämisestä ja mentoroinnista kiinnostuneita.

Tavoitteeksi lasikattojen poistaminen

Teonpaikan teemana oli tällä kertaa monimuotoistuva työelämämme. Tilaisuuden avasi tärkeän yhteistyökumppanimme, Helsingin kaupungin, apulaispormestari Nasima Razmyar. Razmyar kertoi Helsingin kaupungin käytänteistä monimuotoisuutta edistävänä työnantajana sekä jakoi palan omaa tarinaansa:

”Oma polkuni Suomeen on kulkenut pitkän matkan päästä. Olen ensimmäinen pakolaistaustainen kansanedustaja ja tänä päivänä Helsingin apulaispormestari. Se, että yksittäinen nainen tai pakolaistaustainen henkilö on rikkonut lasikattoja, on hienoa. Mutta vielä tärkeämpää on se, miten muut voivat seurata perässä. Se, että voisimme elää ilman lasikattoja.”

Moninaisuus on sydämen sivistystä

Razmyarin puheenvuoron jälkeen kuulimme videotervehdyksen Suomen puolustusministeri Antti Kaikkoselta. Hän puhui monimuotoisuudesta politiikassa ja puolustusvoimissa. ”Suomalainen sotilas voi olla mies tai nainen, hän voi olla syntynyt aivan toisella puolella maailmaa. Arvomaailma ja maailmankuva saattavat vaihdella”, puolustusministeri Kaikkonen kuvasi.

Kaikkonen nosti esiin myös sen, että moninaisuudessa on kyse sydämen sivistyksestä: halusta ymmärtää toisia, halusta ymmärtää eri tavalla ajattelevia ja erilaisia elämänkokemuksia.

Anteeksipyytämistä oppimassa

Jokaisessa Teonpaikka-tilaisuudessa nostetaan perinteisesti esiin yhdistyksemme aktoreiden ja mentoreiden tarinoita. Tällä kertaa lämminhenkiseen haastatteluun pääsivät aktori Mathias Dahlqvist ja mentori Pauli Liikala. Heidän tarinansa on monimuotoisuuden näkökulmasta erityisen mielenkiintoinen, sillä heillä on ikäeroa 40 vuotta.

”On ollut huippukivaa ja mahtavaa, että on ollut tällainen ikäero. Olen arvostanut todella paljon Paulin elämänkokemusta. Pauli on opettanut minulle myös anteeksipyytämistä”, summasi aktori Dahlqvist. Mentoroinnin ytimessä onkin yleensä aktorin koko elämä, ei vain työelämä.

Terveys mukaan keskusteluun monimuotoisuudesta

Mentorimme, valmentaja ja konsultti Heli Sirkiä puhui tilaisuudessa aiheesta, joka jää usein monimuotoisuuskeskustelussa sivuun. Sirkiä nosti esiin terveyden osana inhimillistä ja vastuullista työelämää. Hän pohti muun muassa sitä, voiko nuori tuoda terveydentilansa esiin työhaastattelussa, kun lain mukaan terveydestä ei saa kysyä. Entä ovatko esimiehet halukkaita työn muotoiluun, jos se olisi työnhakijan terveyden kannalta tarpeen?

Arvostavassa työyhteisössä iällä ei ole merkitystä

Tilaisuuden loppupuolella Suomen mentorien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Wärtsilän, Head of People Services, Minna Naumanen, kertoi Wärtsilän avoimen yhteistyön ja monimuotoisuuden yrityskulttuurista.

”Wärtsilässä ollaan ylpeitä yrityksen monimuotoisuudesta ja meillä työskentelee 139 kansallisuutta. Wärtsilä-iällä ei ole merkitystä. Traineet ja vastavalmistuneet ovat ihan yhtäläisessä asemassa sellaisten kanssa, jotka ovat tehneet töitä Wärtsilässä pidempään”, Naumanen kuvasi.

Opi analysoimaan, älä opi ulkoa

Ilta huipentui professori, johtaja Alexander Stubbin haastatteluun monimuotoistuvasta työelämästä. Stubb kannusti nuoria hankkimaan monimuotoisia kokemuksia esimerkiksi laaja-alaisen koulutuksen ja eri maissa opiskelemisen kautta. Lopuksi saimme vielä Stubbin klassikkotyyliin kolme ehdotusta moninaisessa työelämässä navigointiin: 1. Älä opi ulkoa, opi analysoimaan, 2. Pidä kehostasi ja mielestäsi huolta, 3. Ole empaattinen. Mitä tähän voi enää lisätä?

Päällimmäisenä tilaisuudesta jäi mieleen se, että me ihmiset luomme monimuotoisen työelämän. Lopulta kyse on omasta asenteesta ja avoimuudesta erilaisista taustoista tulevien ihmisten kohtaamiseen.

Suomen mentorit kiittää kaikkia upeita puhujia ja kuulijoita inspiroivasta ja onnistuneesta tilaisuudesta. Lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneillemme Helsingin kaupungille, Wärtsilälle, VTT:lle ja Ylelle toimintamme mahdollistamisesta.

Pääset katsomaan tilaisuuden tallenteen tästä.

Poimi takataskuusi nämä 10 oivallusta Teonpaikasta:

  1. Omaa ajattelua kannattaa törmäyttää eri tavalla ajattelevien kanssa.
  2. Jokaisella pitäisi olla mentori, joka rohkaisee tavoittelemaan omia unelmia ja elämään omannäköistä elämää.
  3. Olemme siirtyneet käänteisen mentoroinnin maailmaan. Mentori oppii aktorilta enemmän, vanhemmat oppivat valveutuneilta nuorilta enemmän.
  4. Nuorten ura tulee olemaan monisäikeinen, mosaiikkimainen, moninainen.
  5. Ole itsellesi armollinen, äläkä ikinä katkeroidu.
  6. Tulevaisuuden tärkein taito on empatia.
  7. Moninaisuus on erilaisia elämän kohtaamisia.
  8. Moninaisuuden ymmärtäminen ja kunnioittaminen on sivistystä.
  9. Vain omana itsenä olemisen kautta voi antaa parhaan panoksensa työyhteisölle.
  10. Yhden ihmisen tekeminen ei ole pääasia, vaan se, mitä me teemme yhdessä.