Mikä on Tehdään Töitä -kampanja?

Tehdään Töitä on Suomen Mentorit ry:n ja suomalaisten organisaatioiden yhdessä toteuttama kampanja, jonka tavoitteena on edistää korkeakoulutettujen nuorten työllistymistä ja rakentaa kestävää tulevaisuuden työelämää.

Nuorten työntekijöiden työllistäminen on organisaatioiden kilpailukyvyn ja uudistumisen kannalta elintärkeää. Olemme siirtyneet myös työyhteisöissä ns. käänteisen mentoroinnin aikaan: Tänä päivänä työelämän konkarit oppivat ajantasalla olevilta nuorilta vähintään yhtä paljon, kuin toisin päin. On myös yhteiskuntamme etu saatella nuoret korkeakoulutetut osaajat heti valmistumisen jälkeen työelämään. Jokainen päivä työttömänä on liikaa.

Kampanjaan on osallistunut jo 40 yritystä ja yli 550 nuorta on saanut sen avulla lähtölaukauksen uralleen.

Tehdään Töitä -kampanja järjestettiin vuonna 2023 jo yhdeksännen kerran. Kampanjan tukijana on Suomen Mentorit ry:n vaikuttava Advisory Board.

Haluatko mukaan?

Tehdään Töitä -kampanja toteutetaan yleensä kerran vuodessa, keväisin. Ota yhteyttä toimistoomme (info@suomenmentorit.fi), niin sovitaan kampanjan aikataulusta ja yksityiskohdista. Me Suomen Mentoreilla hoidamme hakijamarkkinoinnin ja sinä saat valita huippuhakijat organisaatioosi!

”Nuorilla on vanhempia sukupolvia huomattavasti parempi näkemys siitä, mitä teknologia mahdollistaa ja siksi myös selkeämpi näkemys, mihin suuntaan tämä maailma on menossa. Suomeen tarvitaan etupainotteinen sukupolven vaihdos, jossa hallitusten johtopaikoille astuu tasapuolisen nais- ja miesedustuksen lisäksi myös nuoria.” (Reijo Karhinen, OP-ryhmän entinen pääjohtaja & Suomen Mentorit ry:n mentori)

Miksi organisaation kannattaa lähteä mukaan kampanjaan?

1.Varmistat parhaat osaajat ja kilpailukyvyn työntekijöiden markkinoilla

Suomessa painitaan nyt työvoima- eli osaajapulan kanssa, joka näkyy yhä enemmän myös asiantuntijatyössä. Työikäisen väestön määrän laskiessa tilanne tulee synkkenemään tulevaisuudessa entisestään. Nyt on oikea aika napata ja sitouttaa vastavalmistuneet timantit!

2. Saat nuorilta uutta näkemystä, kokemusta ja tuoreita ideoita

Vastavalmistuneet nuoret tuovat mukanaan alan tuoreimmat tiedot ja taidot. Myös nuorten ennakkoluulottomille asenteille on organisaatioissa käyttöä. Me uskomme, että pystyäkseen ymmärtämään tulevaisuuden haasteita ja vastaamaan niihin, työyhteisöt tarvitsevat toiminnassaan nuorten panosta.

3. Toimit vastuullisesti ja vahvistat positiivista työnantajamielikuvaa

Tehdään Töitä -kampanja on oivallinen keino kasvattaa tunnettuuttasi korkeakoulutettujen nuorten keskuudessa. Samalla teet konkreettisen teon nuorten työurien puolesta ja tuet vastuullisen ja monimuotoisen työelämän rakentamista. Ota nuoret mukaan työyhteisöön sen tasavertaisina jäseninä!

 Tehdään Töitä -ohjelmassa ovat olleet mukana esimerkiksi:

Nuorten kokemuksia

Traineet kertovat

Yritysten kokemuksia

Yritykset kertovat

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyä