Usein kysyttyä

Usein kysyttyä 2018-10-23T10:45:22+00:00

Trainee-ohjelman päätavoitteena on tukea vastavalmistuneita korkeakoulutettuja nuoria ja auttaa heitä työllistymään. Haluamme estää nuorten syrjäytymisen ja pidentää työuria alkupäästä periaatteella ”yksikään nuori ei saa pudota kyydistä”. Tässä hankkeessa merkittävät Suomessa toimivat yritykset tarjoavat korkeakouluista valmistuneille nuorille ensimmäisen oman alan työkokemuksen, kuuden kuukauden mittaisen palkallisen harjoittelun. Tämän jälkeen seuraavan työpaikan saaminen on jo selkeästi helpompaa.

Trainee-ohjelma on suunnattu valmistumassa oleville ja vastavalmistuneille korkeakoulutetuille nuorille, jotka hakevat ensimmäistä oman alan työpaikkaa. Trainee-paikkoja on tarjolla ympäri Suomea.

Kaikki korkeakouluopiskelijat (yliopisto tai ammattikorkeakoulu) tai vastavalmistuneet nuoret voivat hakea mukaan trainee-ohjelmaan.

Kaikki suomalaiset yritykset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan trainee-ohjelmaan! Yrityksen on maksettava 3 000, 5 000 tai 10 000 euron osallistumismaksu yrityksen koosta riippuen. Summa käytetään trainee-ohjelman markkinointikustannuksiin sekä Suomen Mentoreiden toiminnan tukemiseen.

Suomessa oli vastavalmistuneita, korkeakoulutettuja nuoria työttömänä vuoden 2017 alussa lähes 5 000. Nuorisotyöttömyys on hajottavaa ja epäinhimillistä sekä yksilölle että koko yhteiskunnalle. Yhteiskunta ja nuoret ovat sijoittaneet aikaa, rahaa ja työtä koulutukseen, joten on suurta tuhlausta jättää koulutuspanostus käyttämättä. Tietoyhteiskunta tarvitsee koulutettuja työntekijöitä.

Tämä hanke on yksi esimerkki siitä, kuinka yhteiskuntavastuuta kannetaan – tekemällä tekoja. Hankkeen kautta yrityksiin saadaan uutta, nuorta virtaa, energiaa, osaamista, uusinta tietoa sekä asennetta.

Tarjoamalla harjoittelupaikan nuorelle ennaltaehkäisemme samalla korkeakoulutettujen syrjäytymistä, joka tulee erittäin kalliiksi koko Suomelle.

Suomen Mentorit järjestää kaikille trainee-ohjelmaan valituille kolme työelämävalmennusta, joissa käsitellään mm. työelämään solahtamista, työelämätaitoja ja omaan uraan liittyviä teemoja. Samalla traineet saavat upean vertaisverkoston toisistaan. Traineilla on myös muun muassa oma Facebook-ryhmä.Lisätietoja ja tiedostelut hankkeesta: info@suomenmentorit.fi.