Suomen Mentorit ry käynnisti koronavuonnakin uusia toimintamuotoja, kun syksyllä 2020 käynnistyneen valtakunnallisen ohjelman lisäksi tehtiin räätälöity mentorointiohjelma STTK:lle ja Rajaton Ylä-Savo -hankkeelle. Toteutimme myös Tehdään Töitä -kampanjan yhteistyössä Wärtsilän kanssa. Suomen Mentorit ry:n toiminta on jatkunut myös etä- ja ryhmämentoroinnin keinoin koronapandemiasta huolimatta. Syksyn mentorointiohjelma käynnistetään Helsingin kaupungin kanssa syyskuussa.

Suomen Mentorit ry:n hallitus vaihtuu – Marianne Heikkilästä uusi puheenjohtaja

Suomen Mentorit ry:n hallituksen puheenjohtajana aloittaa Marianne Heikkilä, pääsihteeri ja kansalais- ja järjestötoiminnan hallitusammattilainen. Varapuheenjohtajana jatkaa Annika Helisvaara, HR- ja viestintäpäällikkö, Infrakit Group Oy.

” On hienoa päästä mukaan vapaaehtoistoimintaan, jolla on merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle tulevien vuosien aikana. Haluamme rakentaa yhdessä uutta hyvinvointia Suomelle yritysten ja järjestöjen kanssa. Tarve mentorointitoiminnalle on tällä hetkellä ilmeinen, kun yli 3.300 korkeakoulutettua nuorta aikuista on työttömänä valmistumisen jälkeen. Luomamme konseptin ja prosessin aikana aktorit ja mentorit oppivat toisiltaan uudenlaisesta työelämästä ja mentoroinnin avulla on mahdollista tukea akateemisesti valmistuneen nuoren oman uran käynnistämistä korona-ajan jälkeen”, iloitsee Marianne Heikkilä.

Heidän lisäkseen Suomen Mentorien hallitukseen kuuluu alkavalla kaudella Mirva Antila (toimitusjohtaja, DigiFinland Oy), Jussi Kärki (päätoimittaja, Talouselämä), Hanna Kotola (VP Legal, Nextim), Antti Vasara (toimitusjohtaja, VTT) ja Anna Lehtonen (teatteritaiteen maisteri, Taideyliopisto).

”Suomen Mentorit auttaa nuoria korkeakoulutettuja löytämään oman paikkansa työelämässä. On hienoa olla mukana tässä työssä luomassa nuorille toivoa ja luottamusta positiiviseen tulevaisuuteen”, Antti Vasara uskoo.

”Nuorten pärjääminen ja pääseminen kiinni työelämään on ikääntyvän Suomen kohtalon kysymyksiä. Koronan jäljiltä tämä on entistä tärkeämpi asia. Jokaisella teolla on merkitystä ja tässä yritän olla osaltani apuna”, Jussi Kärki sanoo.

Suomen Mentorit ry on vuonna 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Toimintamme tavoitteena on tukea koulutettuja nuoria työelämään mentoroinnin keinoin yhteistyössä kumppaniverkostomme kanssa.

Lisätietoja
Marianne Heikkilä, puheenjohtaja 2021
marianne.heikkila@mannamedia.fi, 050 375 1195

Lasse Leponiemi, puheenjohtaja 2018-2020
lasse.leponiemi@suomenmentorit.fi