Pohjoisin mentoripilotti tuli päätökseen tällä viikolla!

Pohjoisin mentoripilotti tuli päätökseen tällä viikolla!

Suomen Mentorien pilottiohjelmat ovat valloittaneet Suomea vuodesta 2016 lähtien. Ihan ensimmäisenä olimme Vaasassa sen jälkeen Oulussa ja sitten tulivat Jyväskylä, Turku, Lappeenranta, Tampere, Kuopio ja Pori. Tähän asti pohjoisin mentoripilottimme käynnistyi toukokuussa 2017 Rovaniemellä 14 parin voimin.

Käynnissä kuusi ohjelmaa

Tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi ohjelmia on käynnissä Kuopiossa, Porissa, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella. Kuopio ja Pori ovat ensimmäisellä kierroksellaan, kun taas Turku, Tampere ja Jyväskylä starttasivat jo toiselle kaudelle menestyksekkään pilotin jälkeen.

Pilotit ovat opettaneet paljon myös meille järjestäjille ja niillä on ihan erityinen paikka meidän sydämissämme.

Ohjelmien erityispiirre on niiden koko. Ryhmäkoot vaihtelevat noin 30 – 60 hengen välillä, joten esimerkiksi tilaisuuksiin voivat osallistua sekä mentorit että aktorit samalla kertaa. Tämä mahdollistaa verkostoitumisen kaikkien mentorien ja aktorien välillä.

Mentoriohjelma koetaan tarpeelliseksi

Nyt kun ohjelmien pyöritystä lähes koko maan laajuisesti on päästy testaamaan, alkaa jatkotyö. Tavoite olisi, että mentoriohjelmat vakiinnuttaisivat paikkansa kussakin kaupungissa. Uusia kierroksia pyritän käynnistämään pilottikaupunkeihin mahdollisimman pian ja erilaisia paikallistoiminnan malleja on pohdittu ohjelmien pyörittämisen tueksi. Palautekyselyistä saamme paljon arvokasta tietoa tulevan kehittämiseen.

Koetko, että mentoriohjelmaa tarvitaan paikkakunnallasi    

Selvää on, että mentoriohjelmille on tilausta. Keväällä päättyneiden mentoriohjelmien palautekyselyistä selvisi, että 100% osallistujista koki mentoriohjelman tarpeelliseksi paikkakunnalla.

 

2018-08-02T16:51:16+00:00 09/06/2018|Yleinen|