Tätä on odotettu: Haku seuraavaan mentorointiohjelmaamme on nyt auki! Hae mukaan su 25.9.2022 mennessä!

Tukea työllistymiseen – Kuuntelua ja kohtaamista

Suomen Mentoreiden mentorointiohjelman ytimessä on korkeakoulutettujen nuorten tukeminen opinnoista työelämään. Vaikka korkeakoulusta vastavalmistuneiden työttömyys on tällä hetkellä ennätyksellisen matalalla (Akava Works 29.8.2022), on jokainen korkeakoulutettu työtön liikaa. Työnhaun tuen lisäksi vastavalmistuneet osaajat tarvitsevat tukea oman osaamisen tunnistamiseen, urasuunnitteluun ja itsensä johtamiseen. Kaikkia näitä teemoja rohkaisemme käsittelemään mentorointikeskusteluissa ohjelmamme aikana.

Joskus mentoroinnin tärkein anti on kuitenkin inhimillinen kohtaaminen. Edellisen ohjelmamme loppukysely paljasti, että lähes joka toiselle aktorille mentoroinnin suurin hyöty oli kokemus siitä, että mentori kuunteli ja oli läsnä.

”Sain elämääni erityisen ihmisen, jonka kanssa vapaasti sparrailla vaikeaa asiaa, ilman että minua tuomittiin tai syyllistettiin”, kuvaa aktori kauden 2021–2022 ohjelmasta.

Valtakunnallinen hybridiohjelma

Etämentorointiohjelmien jälkeen on ilo kertoa, että toteutamme tänä syksynä alkavan mentorointiohjelmamme valtakunnallisena hybridiohjelmana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulemme järjestämään tilaisuuksia sekä virtuaalisesti että kasvokkain ja ohjelmaan voi osallistua ympäri Suomen. Mentori ja aktori voivat esittää jo hakemuksessa toiveen siitä, haluaisivatko he oman parin lähipaikkakunnalta vai sopiiko etämentorointi hyvin.

”Verkostomme on toivonut livetapaamisia jo parin vuoden ajan ja nyt niitä vihdoin voidaan järjestää. Verkostoituminen on kuitenkin ollut ohjelmiemme suola yhdistyksen perustamisesta lähtien ja koronavuosien aikana moni nuori on jäänyt vaille työelämäkontakteja. Saavutettavuuden ja positiivisen palautteen vuoksi emme kuitenkaan luovu virtuaalitoteutuksesta kokonaan”, summaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Niina Pitkänen.

Ohjelma pähkinänkuoressa

Mentorointiohjelma kestää tällä kaudella noin vuoden, lokakuusta 2022 syyskuuhun 2023. Tänä aikana aktori ja mentori tapaavat toisiaan 8–10 kertaa. Luottamuksellisissa mentorointitapaamisissa voidaan keskustella esimerkiksi aktorin osaamisesta, arvoista ja unelmista; työnhausta ja verkostojen rakentamisesta; hyvinvoinnista ja itsensä johtamisesta sekä tulevaisuuden tavoitteista ja suunnasta. Olennaisinta on, että tapaamiset rakentuvat aktorin toiveiden ja mentoroinnille asetetun tavoitteen ympärille.

Tarkemmat eväät mentorointiparien yhteiselle matkalle jaetaan ohjelman aloitustilaisuudessa.

Lue lisää ohjelmasta ja sen aikana järjestettävistä tilaisuuksista täältä.

Hae aktoriksi!

Oletko juuri valmistunut tai pian valmistumassa korkeakoulusta? Etsitkö työpaikkaa tai oletko työtaipaleesi alkumetreillä? Kaipaatko verkostoja ja keskustelukumppania maailman avautuessa pandemiarajoitusten jälkeen? Anna kokeneen ammattilaisen auttaa sinua työnhaussa ja omannäköisen elämän rakentamisessa!

Hae mentoriksi!

Minkälaista tukea sinä olisit kaivannut, kun olit oman työelämän polkusi alussa? Lähde keskustelukumppaniksi ja kriittiseksi ystävälle korkeakoulutetulle nuorelle! Jo yksi yhteinen tunti kuukaudessa voi saada ihmeitä aikaan.

Suomen mentorit ry on perustettu elokuussa 2012 ja juhlimme tänä vuonna jo 10-vuotiasta yhdistystämme. Näiden vuosien aikana pienestä pääkaupunkiseudulla käynnistyneestä mentorointiohjelmasta on kasvannut yksi Suomen suurimmista ohjelmista ja toimintamme on laajentunut valtakunnalliseksi.

Jäikö kysyttävää? Autan mielelläni!

Niina Pitkänen
Toiminnanjohtaja
Suomen mentorit ry
niina.pitkanen@suomenmentorit.fi