Pitkäaikainen mentorimme ja Music Finlandin toiminnanjohtaja Kaisa Rönkkö ei anna vastauksia, vaan haastaa aktoria löytämään vastaukset itse.

Kaisan tie mentoroinnin pariin lähti aikanaan työkaverin vinkistä ilmoittautua mukaan Suomen Mentorien ohjelmaan mentoriksi.

”Omat valintani eivät ole olleet helppoja tai yksinkertaisia ja olen joutunut kulkemaan uteliaisuuden perässä kohti sellaisia urapolkuja, joista en nuoruudessani tiennyt ja uskomaan, että se kantaa”, Rönkkö sanoo.

Kaisan urapolku luovilla aloilla on ollut pitkä ja polveileva. Mentoria hänellä ei ole ollut, mutta sitäkin enemmän hyviä vanhempia kollegoja ja esimiehiä. He ovat auttaneet, kuunnelleet ja tukeneet matkalla. ”Ajattelin, että olen oppinut heiltä ja omasta urapolusta paljon sellaista, millä voisin sparrata muita” , Rönkkö kertoo.

Mentorointi lähtee aktorin tarpeista. Aktori asettaa tavoitteet mentoroinnille ja niiden toteuttamiselle rakennetaan suunnitelma yhdessä mentorin kanssa. Mentori ei anna valmiita vastauksia, vaan haastaa. Välillä kovastikin, sillä tavalla millä ystävä tai puoliso ei halua tai uskalla. Joskus omista haaveista ja tavoitteista on helpompi puhua tuntemattomalle.

”Mentori ei voi luvata, että toinen saa työpaikan tai löytää loppuelämänsä urapolun, koska se on aktorista itsestään kiinni. Sen sijaan aktorilla on lupa odottaa aitoa läsnäoloa ja sitä, että joku tarjoaa uusia näkökulmia”.

Suomen Mentorit tekee työtä nuorten korkeakoulutettujen työllistymisen edistämiseksi ja tarjoaa maksuttomia mentorointiohjelmia valtakunnallisesti. Kaikki mentorimme ovat vapaaehtoisia oman alansa ammattilaisia, jotka haluavat jakaa osaamistaan sekä aikaansa nuorten työllistymisen ja urasuunnitelmien edistämiseksi. Tähän päivää mennessä yli 2500 nuorta on käynyt mentorointiohjelmamme läpi.

Koko artikkelin Rönkön kokemuksista ja näkemyksistä mentoroinnista voit lukea Toimihenkilöliitto ERTO:n sivuilta.