Tällä sivulla tapaat Tehdään töitä -trainee-ohjelman harjoittelijoita. Lue täältä, minkälainen kokemus trainee-ohjelma oli heille!

Kuvat: Pauli Purtilo & Marissa Tammisalo.

Saara, Wärtsilä ja Camilla, OP

Saara:
Valmistuin valtiotieteen maisteriksi sosiaalipsykologiasta ja hain traineekampanjassa Wärtsilän HR-puolelle. Wärtsilässä kiinnosti yrityksen kansainvälisyys ja ison yrityksen mahdollisuudet. HR-traineena työskentelin Global Resoursing and Employer Branding tiimissä, jossa pääsin näkemään ja tekemään monipuolisesti rekrytointiin ja resursointiin liittyviä prosesseja kansainvälisessä ympäristössä. Trainee-aika vahvisti HR-puolen ja erityisesti työnantajamielikuvan olevan minun juttuni. Tästä onkin hyvä kasvattaa lisää tietotaitoa erityisesti resursoinnin kohdentamisessa sekä rekrytoinnin ja analytiikan yhdistämisessä. Trainee-ajan päätyttyä sain jatkoa  Wärtsilässä.

Trainee-paikat ovat tärkeitä niin yrityksille kuin valmistuneille. Traineet saavat arvokkaan ensikokemuksen alalle ja työpaikka innokkaita ja lahjakkaita tyyppejä, joiden avoimuus ja kiinnostuneisuus yritystä kohtaan tuovat uutta energiaa työympäristöön.

Camilla: Hain OP:lle koska luen rahoitusta ja tiesin saavani täältä hyvää työkokemusta. Teimme kouluaikoina vierailun OP:lle  ja jo silloin vaikutuin yrityksestä ja ajattelin, että tänne haluaisin töihin. Olen myös ollut OP:n asiakas aina, joten yritys tuntui lähtökohtaisesti jotenkin omalta. Traineena yllätyin siitä kuinka paljon minuun luotettiin. Melko suoraan laitettiin vaan tekemään ja on annettu vapautta. Olen päässyt tekemään oikeita caseja ja ihan ensimmäisinä päivinä mukaan asiakastapaamisiin ja edustamaan OP:tä.  Niistä on saanut todella hyvää ja aitoa kokemusta. Jäi myös sellainen olo, että olen ollut hyödyllinen kun on oikeasti saanut tehdä töitä. Trainee-jakson jälkeen sain jatkoa OP:lta.

Andrei, Accenture

Olen lukenut kauppaa ja teknologiaa, joten hain Accenturelle koska heillä työtehtävät vastaavat juuri sitä mitä haluan tehdä. Eniten trainee-kokemuksessa yllätti se, että pääsi tekemään ihan oikeita töitä. Ei mitään pikkuhommia tai oheistoimintaa. Opin traineena todella paljon. Käytännössä kaikki on tullut uutena ja työn on päässyt oppimaan tekemällä. Trainee-jakson päätteksi sain vakinaisen paikan Accenturelta, eli täytyy sanoa että aika onnistunut kokemus! Mielestäni traineet ovat arvokas lisä työpaikoille, siinä saa parhaat ja innostuneet, uudet tekijät heti koulun penkiltä mukaan.

Niina, K-ryhmä

Luen markkinoinnin johtamista Vaasan yliopistossa ja olen erityisen kiinnostunut liiketoiminnan kehittämisestä ja muutosjohtamisesta. Hain keväällä Keskon Digi Traineen paikkaa, koska työnkuvaus tuntui kuin minulle tehdyltä. Harjoittelu onkin ollut todella antoisa: olen tutustunut upeisiin ihmisiin ja päässyt mukaan monipuolisiin projekteihin. Trainee-jakson jälkeen sain jatkoa Keskolla.

Mielestäni harjoittelijan tehtävä on tuoda yritykseen uutta näkemystä ja kyseenalaistaa vanhentuneita toimintatapoja. Keskolla harjoittelijoiden ideat ja ehdotukset otetaankin vakavasti. Vahva luottamus ja vastuun antaminen työnantajan taholta on ollut sekä yllättävää, että innostavaa.

Joonas, K-ryhmä

Luen Turun kauppakorkeakoulussa markkinointia ja edessä on vielä gradun teko. Hain traineeksi K-ryhmälle koska minua kiinnosti verkkokaupan kehittäminen ja mahdollisuus päästä näkemään miten verkko ja digitaalisuus tuo muutosta ison yrityksen toimintatapaan. Traineepaikka ylitti omat odotukset. Traineetyöntekijöihin panostettiin ja pääsimme tutustumaan monipuolisesti monialayhtiön toimintaan ja on omassa työssä annettiin vastuuta.

Työskentelin VV-auton lisävarustekaupan kehittämisen parissa. Työtehtäviin kuului hakukoneoptimointia ja verkkokaupan analytiikkaa. Mielestäni trainee-paikan tarjoaminen on sijoittamista tulevaisuuden työntekijöihin.

Maiju, Valve

Hain markkinointiviestintätoimisto Valveelle koska luen yritysviestintää ja yrityksen monipuolisuus kiinnosti kovasti. Valve ei ole pelkästään viestintätoimisto vaan tekee laajasti kaikenlaista. Heillä oli myös todella innovatiivinen haku kampanja, joka kiinnitti huomion. Halusin jonnekin, jossa pääsee kokeilemaan erilaisia juttuja ja tutustumaan viestinnäntehtäviin monipuolisesti. Traineen tehtävät Valveella olivat todella vastuullisia ihan alusta asti. Sen lisäksi, että vastuuta on annettu, perehdytettiin tehtäviin myös hyvin ja aina sai työhönsä tukea. Mielestäni traineet tuovat työpaikalle erngiaa ja uusia ja tuoreita ajatuksia. Trainee-jakson jälkeen jatkoin Valveella osa-aikaisena opintojen ohella. Työ myös tukee hyvin opintojani.