Tervetuloa mukaan STTK:n liittojen (Toimihenkilöliitto ERTO, Ammattiliitto PRO ja Tehy ry) yhteiseen mentorointiohjelmaan!

Mikä on mentorointiohjelma?

Mentorointiohjelmassa aktori (eli mentoroitava) ja mentori tapaavat toisiaan ohjelman ajan, noin kerran kuussa.
Tapaamisten tarkoituksena on selkeyttää aktorin tavoitteita työelämässä ja esim. urasuunnittelussa, parantaa tavoitteisiin tarvittavia taitoja ja sanoittaa osaamista.

Mentorin tehtävänä on hyödyntää omaa osaamistaan aktorin asettamien tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä ei tarkoita asioiden tekemistä aktorin puolesta, vaan tarjoamalla peilin ja tukemalla aktoria löytämään oman potentiaalinsa ja hyödyntämään tätä työuralla etenemisessä.

Keskustelut aktorin kanssa herättävät myös ajattelemaan omaa osaamista ja sen kehittämistä ja antaa uusia näkökulmia työelämään ja myös omaa työskentelyyn.

Mentorointiohjelmassa on mukana kolme STTK:laista liittoa: Tehy, Pro ja ERTO. 
Mentorointiohjelma on näiden liittojen jäsenille maksuton.

Hakuaikataulu

  • Ohjelman ilmoittautuminen sekä mentoriksi että aktoriksi aukeaa tälle sivulle maanantaina 14.9.2020 ja on auki 30.9.2020 asti.
  •  Hakemukset käydään läpi lokakuun alussa hakuajan päättymisen jälkeen ja prosessin etenemisestä tiedotetaan kaikille mukaan ilmoittautuneille sähköpostitse.
  • Ohjelma käynnistyy marraskuussa, ja aloitustilaisuus järjestetään 11.11.2020.
  • Mentorointiohjelmasta järjestetään myös infotilaisuus webinaarina 14.9.2020 klo 17-18. Lisätietoja ilmoittautumisesta löydät oman liittosi sivuilta.

Pyrimme löytämään jokaiselle mukaan ilmoittautuneelle mentorin ja/tai mentoroitavan. Emme kuitenkaan pysty takaamaan jokaiselle halukkaalle paria, sillä tiedämme vasta hakuajan päätyttyä hakijoiden määrän.

MIKSI HAKEA MUKAAN AKTORIKSI?

Mentoriohjelman kautta sinulla on mahdollisuus saada rinnallesi osaava, kokenut ja innostunut työelämän kokeneempi konkari, joka on valmis jakamaan kanssasi kokemuksiaan ja asiantuntemustaan.

Saat siis itsellesi henkilökohtaisen mentorin, joka kannustaa ja auttaa sinua löytämään oman paikkasi työelämässä. Mentorointi auttaa sinua omien vahvuuksien tunnistamisessa, unelmien sanoittamisessa ja työn haussa kohti toivomaasi uraa. 

KUKA VOI HAKEA AKTORIKSI?

Haku on tarkoitettu pääsääntöisesti alle 32-vuotiaille, työelämänsä alkutaipaleella oleville jäsenille (ERTO, PRO tai Tehy).


Ikä ei kuitenkaan ole poissulkeva kriteeri, sillä jos olet tuore alanvaihtaja, joka haluaa sparrausta uudelle, alle viisi vuotta sitten alkaneelle uralle, voit myös hakea mukaan ohjelmaan.

MIKSI HAKEA MUKAAN MENTORIKSI?

Lähde mukaan mentorointiohjelmaan, jos haluat tehdä aidosti merkityksellistä ja vaikuttavaa vapaaehtoistyötä.
Mentorointiohjelman
tavoitteena on auttaa nuoria vastavalmistuneita työelämään sekä tarjota tukea työelämän alkutaipaleella oleville.
Mentorin ei tarvitse olla supersankari tai uraohjus, eikä aikaisempaa kokemusta mentoroinnista tarvita. Tärkeintä on, että olet aidosti kiinnostunut tukemaan toista työelämän pohdinnoissa ja valmis sitoutumaan noin 7 kuukauden mittaiseen mentoriohjelmaan.

MITÄ MINÄ SAAN MENTOROINNISTA?

  • Saat elämääsi ihmisen, joka tuo uusia näkökulmia ja päivittää todennäköisesti myös omaa osaamistasi.
  • Pääset mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, joita järjestetään mentoroinnin aikana.
  • Saat Suomen Mentoreilta ohjeet ja työkalut mentorointiin ja vertaistukiverkoston muista ohjelman mentoreista

Haku on päättynyt ja olemme aloittaneet jäsenyyden tarkastukset.
Tiedotamme prosessin etenemisestä sähköpostitse kaikkia hakijoita.

Haku on päättynyt ja olemme aloittaneet jäsenyyden tarkastukset.
Tiedotamme prosessin etenemisestä sähköpostitse kaikkia hakijoita.